Még a boncolásból sem derült ki, hogy pontosan mikor halhatott meg az a szolnoki asszony, akit gyakorlatilag halálra gondoztak gyerekei. Bár a pszichiátriai betegségek miatt kezelt nőt eredetileg édesanyja gyámsága alá helyezték, a nagymama halála után gyerekeinek kellett volna ellátnia – írja a szoljon.hu.

A polgármesteri hivatal 2001-ben az anya négy gyermeke közül a legidősebb fiút rendelte ki a szellemileg teljesen leépült nő gondnokául. A helyzet viszont egyáltalán nem javult, sőt. Az anyát orvoshoz egyáltalán nem vitték és a gyógyszereit sem váltották ki. 2007-ben a legidősebb fiú munkanélküli lett, így öten összesen 140 ezer forintból próbáltak megélni.

A gyerekek számlákat nem fizették, a lakásban először az áramot, később a vezetékes gázt is kikapcsolták, ítgy a romló körülmények miatt az anya állapota tovább hanyatlott. Kezdetben még kimozdult a házból, később már az ágyból sem tudott felkelni. Gyerekei még akkor sem fürdették meg, amikor maga alá vizelt és jóformán csak akkor adtak neki enni, amikor eszükbe jutott.

Az asszony szervezete valamikor 2013. áprilisában adhatta fel a küzdelmet az életért, de a tesvérek csak májusban vették észre, hogy meghalt. A legidősebb fiú ekkor megmosdatta, átöltöztette és egy tiszta ágyba tette, így leplezve a történteket. Azért, hogy a temetési költségeket megússzák, a testvérek azt tervezték, hogy anyjukat házuk kertjében temetik el, de végül egyikőjük szólt a hatóságoknak, ezután borult minden. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolta a testvéreket.

A most 35 éves fiút jogerősen 15, egyik húgát 12 év  fegyházra, a másik lánytestvért pedig 5 év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla. Mivel a negyedik testvér pszichiátriai beteg, ő büntetés nélkül úszta meg.