Rá sem lehet ismerni arra a 16 éves brit lányra, aki állítólag egyetlen ecstasy tabletta miatt került tolószékbe. Amy Thomson júniusban ment el bulizni barátnőivel és, hogy feldobja a partit bevett egy ecstasyt. Két héttel később a kórházban, emberi roncsként ébredt.

Hogy pontosan mi okozta a kómát, nem tudni, egyetlen darab ecstasy tabletta nem igazán vált ki ilyen tünetet, valószínű, hogy a lány általános egészségügyi állapota, a tabletta szennyezettsége, vagy túladagolás okozta a tragédiát. A veszélyes tablettákat, melyek valójában nem is tekinthetők ecstasynek, itt listázzák.

A tinédzser családja nem régen egy videót osztott meg Facebookon, amiben a lány alig érthetően próbálja megköszönni barátainak, hogy kitartottak mellette.

Köszönöm mindenkinek. Köszönöm a támogatást mindenkinek

– mondta az agysérülést szenvedett Amy Thomson.

A lány szülei és az ismerősök mindvégig a tinédzser ágya mellett virrasztottak, sokáig ugyanis az sem volt biztos, hogy felébred a kómából. Az első biztató jel az volt, amikor Amy Thomson két hét után végre megszorította édesanyja kezét.

Tudom, hogy él, és csak ez számít

– írta akkor az anya a Facebookon.

Az, hogy a lány túlélte az orvosok szerint is kisebb csoda. Igaz, a tinédzser egyelőre nem tud járni, alig bír beszélni, és most is egy rehabilitációs központban kezelik, családja mégis bízik a teljes felépülésében.

Amy nem lesz ilyen egész életében. A legjobb ellátást kapja. Amit most láttok, csodálatos fejlődés, összehasonlítva a pár héttel korábbi állapotával

– mondta az édesanya a Mirrornak.

A rendőrség egyébként a buli után egy 33 éves férfit, egy 17 és egy 18 éves nőt vett őrizetbe. Amy Thomson és barátnői valószínűleg tőlük vették a tablettákat.