Lindsay Sandifordot még 2013-ban ítélték halálra, mivel 5 kiló kokaint akart Balira csempészni. Az 59 éves brit nő 2012-ben, unokája születése előtt 7 hónappal vonult börtönbe, így nem találkozott a kislánnyal. A Mirror viszont lehozta, hogy az elítélt először, és feltehetően utoljára találkozhatott egy kis időre az unokájával. 

Sandiford ügyvédei 15 éves börtönbüntetést próbáltak kiharcolni, de a nőt végül halálra ítélték. A kivégzés időpontja szeptember 21., így valószínűleg már nem lesz lehetősége, hogy még egyszer láthassa a családját. 

Tudom, hogy talán ez az első és utolsó alkalom, hogy a kezemben tarthatom az unokám. Annyira boldog vagyok, hogy megvolt a lehetőségem, hogy találkozzam vele. Ayla a legfontosabb dolog az életemben, és ezt már senki sem veheti el tőlem. Ő egy gyönyörűség, a legaranyosabb kislány, akivel valaha találkoztam. 

A kislányt Sandiford fia vitte el a börtönbe. A nagymama végig azzal védekezett, hogy kényszerítették a drogcsempészetre. Állítása szerint megfenyegették, hogy megölik a legkisebb fiát. Úgy 610 millió forint értékű kokainnal kapták el. Bár az ítélet szerint szeptember 21-én kivégzik, az ügyvédei azt az információt kapták, hogy az időpontot felfüggeszthetik az év végéig. A nő most 25 ezer fontot, vagyis 10 és félmillió forintot szeretne összegyűjteni, hogy fellebbezzen – írja a Huffington Post.