A gyilkosság miatt elítélt Stuart Horner közel három napot töltött a manchesteri börtön tetején, ahová azért mászott fel, hogy a szerinte rossz körülmények miatt tiltakozzon. A férfi elég jól elszórakoztatta magát a magasban, alsógatyára vetkőzve táncikált és különféle dolgokat rongált meg, miközben az őt hajkurászó rendőröket egy hosszú rúddal tartotta sakkban. A BuzzFeed szerint végül azonban kapott egy olyan ajánlatot, aminek nem tudott ellenállni: egy pizzát és egy doboz kólát.

A 35 éves Stuart Horner 2012-ben egy puskával lőtte agyon nagybátyját, a bíróság ezért életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélte. A rácsok mögül legkorábban 27 év után szabadulhatott volna, de neki már 3 év után elfogyott a türelme. Vasárnap délután a börtönudvar kerítésére felmászva jutott fel a tetőre, ahol 40 napot szeretett volna eltölteni, hogy kifejezze nemtetszését az intézményben tapasztalt áldatlan állapotok miatt.

Stuart Horner attacks prison riot squards as they smash through the roof (NOT TO BE USED WITH OUT PRIOR AGREEMENT ) from UK News Video on Vimeo.

Bár a tető nem sok szórakozási lehetőséget kínált, a rabnak mindig sikerült valami elfoglaltságot találnia magának. Ideje egy részében a rendőrök és börtönőrök elől próbált kitérni, akik nem igazán merték lerohanni, nehogy kárt tegyen magában. A megközelítésére tett kísérleteket általában egy hosszú rúd segítségével hárította el, amit lefeszegetett valahonnan. Tombolása során a tetőt, az ablakokat és a térfigyelő kamerákat sem kímélte, emiatt 60 rabot ideiglenesen egy másik börtönben kellett elhelyezni.

A férfi magánakciójának gyorsan híre ment a városban, aminek az lett az eredménye, hogy egy csomó ember lepte el a környező utcákat, hogy egy rögtönzött bulival biztosítsák őt támogatásukról. Szinte folyamatosan kiabáltak neki és hangosan bömböltették a zenét, hogy ne unatkozzon.

Stuart Hornernek láthatóan bejött a nagy felhajtás. Volt, hogy alsógatyára vetkőzve produkálta magát, Sisqo „Thong Song” című számára pedig vad táncba kezdett. Egy kocsiból rendkívül találó módon Phil Collins „In the Air Tonight” című számát is lejátszották neki.

A rendőrök az elmúlt három napban folyamatosan próbálták meggyőzni őt, hogy tök jó lenne, ha abbahagyná, amit csinál. Még a nővérét is odavitték, hátha hallgatni fog rá, de újra és újra kudarcot vallottak. A patthelyzet szerdán reggel egészen sajátos módon ért véget. Az elítéltnek egy pizzát és egy doboz kólát ajánlottak fel, ő meg már valószínűleg annyira kajás volt, hogy nem tudott nemet mondani. Ezután egy emelőkosárral hozták le a tetőről és megbilincselték.