A vádlott S. Gy. 2011 áprilisában Nagykállón egy értelmi fogyatékost akart orális szexre kényszeríteni, majd tavaly májusban egy debreceni kislányt csalt el az édesanyjától, hogy aztán egy erdőben megpróbáljon közösülni vele. A férfit a Debreceni Ítélőtábla hétfőn 10 év fegyházbüntetésre ítélte – tudta meg a Velvet Fórizs Ildikó sajtószóvivőtől.

A vádirat szerint S. Gy. a debreceni esetnél a helyi használtcikk piacon szemelte ki a kiskorú lányt, aki éppen az édesanyjának segített. A férfi azzal az ürüggyel szólította le őket, hogy egy mobil iránt szeretne érdeklődni. Miután az asszony és gyermeke összepakolt, a helyi buszmegállóban újból odament hozzájuk, majd előadta, hogy a barátja megvenné a telefont, de csak akkor, ha előtte megnézheti azt. Az anya erre felajánlotta, hogy a lányával elküldi a készüléket a parkolóba. A férfi rögtön lecsapott a lehetőségre, de aztán egy másik parkolóba vitte a gyereket, és közölte vele, hogy el kell autózniuk a barátjához a pénzért. A kislány gyanútlanul belement a dologba.

A férfi Hajdúsámson irányába indult, majd letért a főútról, és megállt egy erdős területen, ahol felszólította a gyereket, hogy vetkőzzön le. A kislány ezt nem akarta megtenni, sírva kérte, hogy hagyja békén. S. Gy.-t cseppet sem hatotta meg a zokogása, lehúzta a bugyiját, és megpróbált közösülni vele, ami szerencsére nem sikerült. A férfi azonban nem adta fel, ezután orális szexre akarta kényszeríteni a kiskorút, ám ez sem jött össze. Ekkor felöltöztette a lányt, elvitte a betonútig, és távozott a helyszínről. A buszmegállóban ácsorgó kétségbeesett gyereket egy buszsofőr vette észre, neki mondta el elsőként, hogy mi történt. 

Mint kiderült, S. Gy. már korábban is próbálkozott hasonlóval. 2011 áprilisában Nagykállón akart orális szexre kényszeríteni egy értelmi fogyatékost. Ugyan akkor is felsült, de áldozatának végig kellett néznie, ahogy kielégíti magát.

A férfit – aki mindkét esetben tagadta a bűnösségét – a Debreceni Ítélőszék első fokon 8 év fegyházbüntetésre ítélte. A Debreceni Ítélőtábla ezt hétfőn 10 év fegyházbüntetésre súlyosbította. Az ítélet jogerős.