A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal fejezte be a V.I.ZS. és társai ellen bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság bűntett miatt folytatott nyomozást- írja a Police.hu

V.I.ZS. és V.R.  már 2005 januárjától, vagyis  a bűnszervezet megalakulását megelőzően is foglalkoztattak Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Svájcban prostituáltként lányokat, akik között fiatalkorú is volt. V.I.ZS. és társai a 2010 májusában már családi alapon létrejött bűnszervezetben hirdetés és ismerősök útján szervezték és irányították 19 fiatal nő Magyarországról Németországba történő szállítását. A nőket arra kényszerítették, hogy Berlin-Schöneberg/Tiergarten utcai prostitúcióval érintett részében prostitúciós tevékenységet végezzenek, amelyet napi szinten ellenőriztek és irányítottak. A sértettek által keresett pénzt maradéktalanul elvették, amelyből a szervezet tagjai fényűző életvitelüket finanszírozták Magyarországon és Németországban. A profitot ingatlanokba, nagy értékű gépjárművekbe, műszaki-és luxuscikkekbe fektették.

A bűnszervezet Magyarországon élő három tagját – összehangolt akció keretében – 2013. szeptember 23-án a késő délutáni órákban miskolci tartózkodási helyükön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorlehárítási Központ fogta el, ezzel egy időben a német rendőrség vette őrizetbe negyedik – Németországban lévő – társukat. A vezetők elfogását követően V.L. vette át az irányítást, akit társával együtt 2014. április 1-jén fogtak el a magyar rendőrök. Mindannyiuk ellen fogva tartásuk mellett indítottak eljárást.

A nyomozás adatai szerint a bűnszervezet működése alatt a gyanúsítottaknak a prostitúciós tevékenységből legalább 380 millió forint bevételük származott, amelynek jelentős részét felélték. A nyomozók az eljárás során a gyanúsítottaktól csaknem 40 millió forint értékben foglaltak le ingóságokat és ingatlanokat, ráadásul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a gyanúsítottak vonatkozásában közel 150 millió forint adóhiányt is megállapított.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte és a keletkezett iratokat nyolc gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.