Nem ezt az ítéletet várta, pedig a bíróság szerint nem is molesztálta a Miskolc-Füzesabony vonalon utazó iskolás lányokat az a kalauz, akiről többen is azt állították, jegykezelés helyett volt, hogy egészen máshová tévedt a keze.

T. Bélát a szemérem elleni erőszak vádja alól felmentették, becsületsértés és személyi szabadság megsértése miatt viszont két év börtönre ítélték kedden, négy év próbaidőre felfüggesztve.

Vagyis csak akkor kell leülnie, ha a következő négy évben valami más miatt elkapják. A több mint kétszázezer forintos bűnügyi költséget viszont neki kell kifizetnie.

BUGYIKBAN akart nyúlkálni

A vád szerint a kalauz 2013 nyarán többször is perverz mondatokat lihegett a Szilhalomról Füzesabony felé utazó tini lányoknak, közeledése pedig sokszor tettlegességig fajult. Az egyik lány állítása szerint a vasutas orális szexet ajánlott, és a fenekét is megfogta, egy másik kamaszt pedig mindenáron meg akart csókolni. Annyira, hogy még a vonatról sem engedte leszállni. A hevesen tiltakozó lányról végül egy utas rángatta le a magáról teljesen megfeledkező  kalauzt, aki a vád szerint az egyik lány combjai közé is becsúsztatta a kezét, és megfogta a nemi szervét.

elküldték a máv-tól

Az egyik lány édesapja azonnal feljelentette a vasutast, de csak több mint két hét után tudták kideríteni, hogy melyik kalauzról lehetett szó. Később a kamaszok fotó alapján is beazonosították a jegykezelőt, a MÁV pedig azonnal belső vizsgálatot indított. A férfi a nyomozás alatt végig tagadta, hogy másképp közeledett volna a tinilányokhoz, és ehhez a bírósági eljárás alatt is ragaszkodott.

Információink szerint T. Béla a történtek után egy ideig még a vállalatnál dolgozott, igaz már nem jegykezelőként. Később azonban elküldték a MÁV-tól.

A büntetőeljárás megindítására tekintettel a belső vizsgálatot 2013. júliusában felfüggesztették. 2013. augusztusában a munkavállaló munkaviszonyát a vasútvállalat megszüntetette

– mondták a MÁV sajtóosztályán. 

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett, így az nem jogerős. Az egyik lány ügyvédje szerint viszont már most elégedettek lehetnek.

Az ítélet kellő visszatartó erővel bír atekintetben, hogy az elkövetőket az ilyen vagy hasonló bűncselekményektől elrettentse

– mondta a Velvetnek Tantics Attila, ügyvéd.