A perenyei postásnő hétfőn délután Gyöngyösfalu megállóhely közelében a biciklijét tolva akart átkelni egy gyalogos átjárón, de közben elgázolta a vonat. K. Krisztina annak köszönheti az életét, hogy postástáskája fennakadt a vonat ütközőjén. Kerékpárját maga alá gyűrte a szerelvény, neki viszont a szíjon lógva sikerült elkerülnie, hogy a kerekek alá essen. Így is súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

„Két napra jött helyettesíteni a gyöngyösfalui postára, hétfőn volt nálunk az első munkanapja. Előtte még nézegette is a táskákat, és amikor meglátta, hogy van köztük egy új, kijelentette: jó, akkor azzal fog menni. A kézbesítő kollégáim kint voltak a baleset helyszínén. Nekik azt mondták a rendőrök, hogy a táska keresztben volt a vállán, majd a gázolás során a szíja fennakadt a vonat ütközőjén. A kerékpárját maga alá gyűrte a szerelvényt, de őt megtartotta a szíj. Hatalmas szerencse, hogy alacsony a termete, ezért elbírta a súlyát

– mondta el a Velvetnek Mészáros Imréné, a gyöngyösfalui posta vezetője.

A postavezető úgy tudja, hogy a vonat a baleset előtt rádudált kollégájára, majd vészfékezni kezdett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. Azt ő sem értette, hogy K. Krisztina miért nem vette észre a közeledő szerelvényt.

„Az Országos Mentőszolgálat rohamkocsit riasztott a baleset helyszínére, ahonnan a mentők egy 40 év körüli nőt helyszíni ellátást követően súlyos fej-és mellkasi sérülésekkel szállítottak kórházba"

– közölte kérdésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs-és pr igazgatója.

Az asszony édesapja a Velvetnek azt mondta, lányát bordatöréssel és fejsérüléssel ápolják a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán. Egyelőre még nincs magánál, és hétfő óta csak egy kicsit javult az állapota. Az orvosok úgy fogalmaztak, hogy talán teljesen fel fog épülni.

"A helyszíni szemle adatai szerint a baleset következtében megsérült nő táskájának vállpántja akadt fenn a csavarkapocs horgára és a vonat megállásáig ott lógott" - erősítette meg a Velvetnek dr. Kazmar Enikő a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A Szombathelyi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Nem győzödött meg róla, hogy jön-e a vonat

„Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a gyalogost, aki kerékpárjával a vonat elé lépett ma 14.40­kor Gyöngyösfalu megállóhely közelében. A gyalogosok és kerékpárosok számára kialakított átjáróba úgy tolta be a biciklijét, hogy előzőleg nem győződött meg arról, közlekedik –e vonat. A Kőszegről Szombathelyre közlekedő személyvonat elütötte a gyalogost, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A hatósági vizsgálat és a helyszínelés ideje alatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Szombathely és Kőszeg között” - idézte a GYSEV Zrt. közleményét az esetről elsőként beszámoló nyugat.hu.