A 26 éves James Junior Minternek az Alabama állambeli East Selma egyik templomában borult el az agya. A Jezebel szerint az első sorban leült barátnője és egy hónapos kisbabája közé, előrántotta fegyverét, majd tüzelni kezdett rájuk, illetve a lelkészre. A nőt az arcán és a vállán, a gyereket a kezén, míg a lelkipásztort a lábán találta el.

A lelkész igazi hősként viselkedett a nehéz helyzetben. A férfi akkor lőtte meg, amikor testi épségével nem törődve megpróbálta kicsavarni a kezéből a fegyvert. A támadót végül a többi gyülekezeti tag segítségével teperte el. Bár James Junior Minternek sikerült kiszabadulnia, majd kereket oldania, nem jutott messzire. A rendőrök a templom közelében elfogták. 

A sérülteket a mentők kórházba szállították, ahol az orvosok stabilizálták az állapotukat, ám a kisbaba több ujját is elveszítette. 

A férfi korábban a gyerek felügyeleti joga miatt veszett össze a barátnőjével. Valószínűleg ezért kezdett őrült ámokfutásba. James Junior Mintert háromrendbeli gyilkossági kísérlettel gyanúsítják. Ha bűnösnek találják, arra számíthat, hogy hátralévő éveit a rácsok mögött kell majd leélnie.