A fiatalkorú Cs. Richárd Dávid tavaly április 21-én, húsvét hétfőn a locsolkodás közben itta le magát, majd bringával indult hazafelé. Az utcán találkozott a 11 éves gyerekkel, akit puszilgatni, fogdosni kezdett. A tinédzsert kedden szexuális erőszak bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla, büntetését 3 évre felfüggesztve.

A vádirat szerint a kamasz és a kiskorú lány két évvel korábban ismerkedett össze. Mindketten ugyanazzal a busszal jártak iskolába, így többször is találkoztak, beszélgettek egymással. A fiatal tisztában volt vele, hogy a gyerek 11 éves, és 4. osztályos általános iskolai tanuló.

Az erőszak április 21-én, 12 óra körül történt, amikor Cs. Richárd Dávid részegen kerékpározott haza a húsvéti locsolkodásból. A tinédzser a kislányt megpillantva leszállt a bringájáról, odalépett hozzá, majd azt kérte tőle, hogy puszilja meg őt háromszor. Hiába mondott neki nemet, a kamasz átölelte a kiskorút, fogdosni, simogatni kezdte, és többször is szájon puszilta.

Áldozata mindent megpróbált, hogy kiszabaduljon a szorításából, el is lökte az erőszakoskodót, de az a karjánál fogva visszahúzta, majd ismét puszilgatni kezdte, miközben a ruháján keresztül fogdosta a mellét és nemi szervét, azt hajtogatva, hogy mennyire imádja és szereti őt. A gyerek végül úgy tudott megmenekülni előle, hogy a vele tartó, szintén kiskorú testvérével együtt beszaladt a nagymamájuk közeli házába.

Cs. Richárd Dávidot a Szolnoki Törvényszék első fokon 1 év 4 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztése ítélte. A Szegedi Ítélőtábla jogerős döntésével ezt súlyosbította 2 év szabadságvesztésre, 3 évre felfüggesztve.

„A felfüggesztés idejére a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. Különös magatartási szabályként a bíróság előírta a vádlott számára, hogy a munkaügyi központban köteles magát munkanélküliként regisztráltatni, nyilvános helyen szeszes italt nem fogyaszthat, illetve ittas állapotban nem tartózkodhat” – írta közleményében a Szegedi Ítélőtábla.