18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Otthagyta a mentő a hasba szúrt lajosmizsei kislányt?

2015.09.25. 07:44

A Blikk szerint csak jóval a késelés után került be a kórházba az az egyéves kislány, akit a saját édesapja szúrt meg Lajosmizsén.

A lap úgy tudja, hogy már a mentőszolgálat ügyeletére érkezett bejelentésben is szerepelt, hogy egy gyermek és egy felnőtt sérült van a helyszínen, de a mentőtiszt csak az apát látta el, és szállította kórházba. Azt hitte ugyanis, hogy a csecsemő nem sérült meg, a babaruha pedig csupán a nagymama ruhájától lett csupa vér, így meg sem vizsgálta a kicsit.

A mentőtiszt a szolgálat engedélye nélkül nem kívánt nyilatkozni, de elmondta, hogy ő csak a felnőtt férfiért ment Lajosmizsére. A mentőállomás dolgozói másként tudják, szerintük a baba is szerepelt a bejelentésben. Ők úgy emlékeznek, hogy amikor a főnökei felelősségre vonták a mentőtisztet a súlyos figyelmetlenség miatt, utasította a mentőautó vezetőjét, hogy ő vizsgálja meg a gyermeket.

A nő verziójában a sofőr mindent rendben talált, ezért hagyta a helyszínen az egyébként életveszélyes állapotban lévő kislányt. A sofőr viszont ezt tagadja, állítja, hozzá ilyen utasítás nem érkezett, emellett nincs is megfelelő egészségügyi végzettsége egy ilyen vizsgálathoz.

A gyermek csak délután – ekkor már sokkos állapotban volt – került a kecskeméti kórházba, ahonnan súlyos sérülései miatt a szegedi klinikára kellett szállítani, ahol végül megmentették az életét.

Győrfi Pál kommunikációs igazgató az ügyben folyó rendőrségi eljárásra hivatkozva nem nyilatkozott, csak annyit mondott el, hogy a hozzájuk beérkezett adatok nem a fentieket támasztják alá.

A lap szerint a rendőrség az emberölés kísérlete miatt indult nyomozás során azt is vizsgálja, hogy a szurkálón kívül kit terhel még felelősség a gyermek állapotáért.

Update: 

"A reggel kiérkező mentőknek a helyszínen tartózkodók csak egyetlen, felnőtt férfi sérültet jeleztek, akit az esetkocsi ellátott és kórházba szállított. A sérült környezetében sokan tartózkodtak, a mentőegység kérdéseire tagadták hogy más sérült is lenne a helyszínen. Órákkal később egy másik segélyhívás kapcsán szereztünk tudomást egy gyermek sérültről, akit egy másik mentőegység szállított kórházba" - közölte a Velvettel az esettel kapcsolatban Győrfi Pál kommunikációs és pr igazgató.