shutterstock 239428168

A vaginája 80 %-a megégett a dokinál, egy 9000 forintos benzinkártyát kapott kárpótlásul

2015.09.28. 11:27

Egy 21 éves új-zélandi nő idén márciusban egy negyedórás rutineljárásra, hüvelytükrözésre ment az egyik wellingtoni kórházba, miután egy korábbi vizsgálatnál felmerült a gyanú, hogy méhnyakrákja van, vagy valami hasonló - írja a New Zealand Herald.

A rutineljárásból viszont hónapokon át tartó szenvedés és nagyjából 2000 új-zélandi dolláros, kb. 360 ezer forintos kórházi számla lett.

Az eljárás során 5 %-os ecetsavat használnak, a kórházban viszont, mint utóbb kiderült, egy máig tisztázatlan hiba miatt 100 %-os savval dolgoztak, ami a nő vaginájának 80 %-án kémiai égést okozott. Először nem is tudta, hogy baj van, azt hitte, hogy a fájdalom, amit érez normális, ezzel jár a beavatkozás. Otthon erősödtek a fájdalmai, ekkor már sejtette, hogy nincs minden rendben, de akkor lett biztos a dologban, amikor felhívták a kórházból.

„Elmondták, hogy elvégezték a beavatkozást egy másik nőn is, aki viszont fájdalmában sikított, úgyhogy elküldték elemzésre a felhasznált savat, és megállapították, hogy nem 5 %-os, hanem 100 %-os koncentrációjú volt” - mondta a nő a lapnak.

Kiderült, hogy a kórháznak beszállító patikában hibáztak. A nő ezután kapott egy elnézéskérő levelet a kórháztól, valamint egy kb. 9000 forintos benzinkártyát is, hogy fedezni tudja az utazási költségeit. Az már csak a hab a tortán, hogy a nőnek nincs is kocsija.

A kórház a vizsgálatok végéig megszakította a munkát a patikával, a nő pedig próbálja elérni, hogy a patika a háromhónapos lábadozása alatt keletkezett összes kórházi számlát fizesse ki, ne egy benzinkártyával akarják kiszúrni a szemét.

Azt mondja, nem sokon múlott, hogy akár meddővé is váljon, ahogy az sem, hogy helyreállító műtétet kelljen rajta végezni. Szerencséjére rendben gyógyultak be a sérülései, de így is nagyon megterhelő volt az a három hónap, ami alatt felépült. Például ülni alig tudott, akkora fájdalmai voltak.