A floridiai Brittany Buellt a terhessége 17. hetében figyelmezették az orvosok, hogy valami komoly, meghatározhatatlan rendellenessége van a születendő gyerekének, és hogy vállalja-e a terhesség folytatását annak tudatában, hogy a születendő gyereke nem lesz egészséges, sőt, súlyos problémái lesznek - írja a CNN. Brittany Buell és a férje, Brandon Buell úgy döntöttek, vállalják a kockázatot.

„Amikor először megtudtuk, hogy problémák vannak Jaxszel, akkor azt az opciót kaptuk, hogy kihordom a magzatot, vagy az abortuszt választom. Egy orvos sem tudta pontosan megmondani, hogy milyen rendellenességről lehet szó. Két kérdést tettünk fel, az egyik az volt, hogy Jaxonnak vannak-e fájdalmai, szenved-e, illetve, hogy ez a helyzet Brittanyra a terhesség alatt és a szülés során veszélyt jelent-e. Mivel mindkét kérdésre nem volt a válasz, ezért meg sem fordult a fejünkben az abortusz. Igen, keresztények vagyunk, és kétségtelen, hogy a hitünk döntő szerepet játszott ebben az egész folyamatban, de realisták vagyunk. Ha szenvedett volna a méhben, vagy ha felmerült volna annak a veszélye, hogy nem marad életben a méhen kívül, az agya és a koponyája miatt, akkor biztosan másról szóltak volna a beszélgetések. De nem ez volt a helyzet, úgyhogy így döntöttünk, ez volt az egyetlen lehetséges döntésünk” - írta a döntésükről Brandon Buell egy szeptemberi Facebook-posztban.

A történetük pedig azóta az egész világot bejárta. Jaxon Buell az enkefalopátia (kb. agysorvadás) egy nagyon ritka és veszélyes típusával született, nem fejlődött ki a koponyája nagy része, ahogy az agya sem rendesen, ráadásul a folyadék gyűlt fel az agyüregében. A születése után az orvosok azt mondták, valószínűleg néhány hétig tud majd csak életben maradni.

Jaxon Buell nemrég ünnepelte az első születésnapját, és a szülei tudják, hogy nagyon rosszak a kilátásai, de minden együtt töltött napot úgy fognak fel, mint egy újabb ajándékot.

A csecsemő Facebook-oldala már többmint 200 ezer követővel rendelkezik, a kórházi számlákra és gyógyszerekre indított közösségi finanszírozási kampányban pedig már valamivel több mint 29 millió forintnyi dollár jött össze.

A csecsemő nem tud önállóan táplálkozni, egy csővel juttatják a szervezetébe a tápanyagokat, de a szülei szerint minden más tekintetben pont úgy viselkedik, mint egy teljesen átlagos gyerek.

„Mindig nagyon kicsi marad majd. Most 13 hónapos és alig több valamivel 5 kiló. Nem szenved, sőt jól érzi magát. Pont olyan, mint egy normális csecsemő: sír, pisil, kakil, nem szeret a piszkos pelenkájában lenni, Jaxon gyakorlatilag tökéletes” - mondta az apa.