A hortobágyi nő egy idő után megelégelte, hogy szerelme többször is bántalmazta. Azt mondta neki, hogy „valamit ki szeretne rajta próbálni”, a férfi meg belement a dologba. Ezután leültette őt egy székre, kezét hátrakötözte, szemét pedig bekötötte. A férfinak nagyot kellett csalódnia, nemcsak a várt szexjáték maradt el, de az asszony alaposan össze is szurkálta őt. Az emberölési kísérlet miatt a nőt a Debreceni Törvényszék kedden 6 év börtönbüntetésre ítélte. 

A vádlott V. M Hortobágyon gazdálkodott a férjével, de egy ideje már külön éltek. A asszony 2008-ban ismerkedett meg későbbi áldozatával, K. Zs.-vel, aki gyakran megfordult a tanyájukon, mert érdekelte a gazdálkodás. Bár mindketten házasok voltak, hamarosan egymásba szerettek, majd közös vállalkozásba kezdtek, szürke marhákat akartak tartani. A pénzt a nő biztosította, a kétkezi munkát pedig a férfi vállalta magára.

A gondok 2010-ben kezdődtek: egyfolytában féltékenykedtek egymásra, ráadásul V. M úgy érezte, hogy szerelme csak kihasználja őt. Kapcsolatuk 2012 májusára annyira megromlott, hogy a férfi rendszeresen szidalmazta az asszonyt, gyakran veréssel fenyegette, sőt többször bántalmazta is, de erről senkinek nem beszéltek. A nőnél novemberben telt be a pohár. Ki akart lépni a kapcsolatból, de attól tartott, hogy K. Zs. beváltja fenyegetéseit.

V. M korábban már megemlítette a férfinak, hogy ha találkoznak, valamit ki szeretne rajta próbálni. Egyik este, amikor a férfi meglátogatta, újra összevesztek egymással. Az asszony ekkor újra előhozakodott az ötlettel, ami párjának is szimpatikus volt, ezért leültette őt egy székre, hátrakötötte a kezét és bekötötte a szemét. A várt szexjáték azonban elmaradt.

A nő elővett egy kést, és kétszer hátba szúrta a férfit, aki ösztönösen felugrott a székről, miközben további 11 szúrást kapott. Dulakodásuk közben K. Zs. hiába kérte az asszonyt, hogy vigye őt kórházba, az válaszul nyaktájékon is megdöfte. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, de sikerült eljutni az autójáig, ahonnan felhívta a rendőrséget. Életét csak a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A nővel szemben emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A Debreceni Törvényszék első fokon 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Ezt a Debreceni Ítélőszék kedden 6 év fegyházbüntetésre enyhítette.

„Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg és helyesen minősítette a vádlott cselekményét előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként. Az ítélőtábla szerint a vádlott magatartása nem csupán a testi sértés okozására irányult és nem volt jogos védelmi helyzetben. A vádlott átgondolta az ominózus este történéseit. Az ítélőtábla enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott és a sértett bonyolult érzelmi és gazdasági viszonyát. Azt, hogy a sértett kihasználta a vádlott érzelmeit, gyakran megalázta, fenyegette, bántalmazta a vádlottat. A sértettnek jelentős közrehatása volt a sérelmére elkövetett cselekményben. Az ítélőtábla szerint az így kiszabott enyhébb büntetés szükséges és elegendő a büntetési célok eléréséhez” – közölte a Velvet kérdésére Fórizs Ildikó sajtószóvivő.