„Rendőrség! Házkutatás!” – ezzel a felkiáltással hatolt be négy férfi október 1-én este fél tízkor egy dunakeszi házba, ahol pénzt és kábítószert követeltek az ott lakóktól, akik nem engedelmeskedtek. A behatolók egyike a hivatalos rendőrség honlap, a police.hu megfogalmazása szerint „fegyvert vagy annak utánzatát” szorított a 13 éves gyermek fejéhez. Ezután a támadók két pár arany fülbevalót és pénzt vittek el a házból. Közülük hárman csuklyát viseltek.

 

A négy tettes közül az egyik férfi, ­ aki nem viselt csuklyát, ­ nagyjából 170 centi magas, vékony testalkatú és borostás volt. Haja rövid és szőkés barna. A rablás elkövetésekor „Police” feliratú baseball sapkát, kesztyűt és sötét árnyalatú nadrágot viselt, nyakában rendőrségi jelvény volt. Társai fekete színű csuklyát viseltek, 170 centiméternél magasabbak és 30 év körüliek voltak. Mindhárman fekete színű bomber dzsekit, fekete színű nadrágot és kesztyűt viseltek a bűncselekmény elkövetésekor. A ruha hátoldalán zöld színű „Police” felirat volt.

A csuklyát nem viselő férfiról a rendőrség grafikát készített.

Álrendőrök raboltak a napokban Budakeszin is: arról egyelőre nincs információ, hogy a két Pest megyei bűneset között létezik-e bármilyen összefüggés.