A fiatalember április 11-én este a parkerdőbe csalta párját, majd egy sötét, erdős részén támadta meg: ököllel ütötte, fojtogatta, és egy késsel is megszurkálta. A lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Zala Megyei Főügyészség közleménye szerint a fiúval szemben most különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a fiatalok 2014 júliusában ismerkedtek meg, majd egymásba szerettek. A fiú egy budapesti főiskolára járt, míg a lány gimnáziumi érettségi és egyetemi felvétel előtt állt. A lány január közepén szakított a fiatalemberrel, aki ezt nem tudta feldolgozni. A következő hónapokban csak véletlenszerűen találkoztak, és néha az interneten is írogattak egymásnak.

Az egyik találkozásuk során a fiú azt kérte, hogy nyugodt körülmények között beszéljenek, mert szeretne elmondani neki valami fontosat a kapcsolatukról. Ezzel csalta el a lányt a parkerdőbe, ahol megtámadta. A fiatalember ezután elvette haldokló áldozata mobilját, és elmenekült a helyszínről.

„Az előzetes letartóztatás alatt álló terhelt ellen a Zala Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva a Zalaegerszegi Törvényszéken” – derül ki az ügyészség közleményéből.

Ha bűnösnek találják, a fiú 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.