A Bors szerint a László névre hallgató férfi nem láthatta a sövénysor takarásából tolató kocsija mögé ugró másfél éves fiát, mégis önmagát hibáztatja a történtek miatt.

A tragédia napján Zalán a család forrói házában játszott. Édesapja hazajött a munkából, de még el akart menni a boltba, ezért beült az autójába. A gyerek azonban közben észrevétlenül kiszökött, majd kirohant a kocsi mellett álló sövénysor mögül, egyenesen tolató édesapja mögé, aki hiába nézett bele a visszapillantóba, nem látott semmit.

„Imádta a kocsikat, gyakran játszott olyat, hogy az álló kocsi mögé állt, és úgy tett, mintha nagyon erős lenne, és tolná. Lehetséges, hogy most is ez történt. Soha az életben nem fogom megbocsátani magamnak" – mondta könnyezve László. A férfi azonnal hívta a mentőket, majd sérült fiával megindult a mentőállomás felé. Útközben aztán az úttestre ugorva intett le egy arra járó mentőt.

„Az a másik mentő vitte el Zalánt. Engem a rendőrök kihallgatni vittek. Akkor még élt. Könyörögtem az őrsön, hogy hadd hívjam fel a családom, de nem tudtam. Mikor utána a kórházba rohantam, megláttam a testvérem. Ránéztem a bátyámra, és azonnal láttam, hogy már nem él a kisfiam” – tette hozzá az apa.

A rendőrség az eset kapcsán közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást.