A 37 éves F. Rajmund még 1996-ban követte el a gyilkosságot, közvetlen közelről lőtte fejbe a Csapiban élő vadászt. A férfit idén júniusban fogták el a rendőrök Somogy megyei otthonában. Most emberölés gyanújával javasolnak vádemelést vele szemben – derül ki a police.hu beszámolójából.

A gyilkosságra a szomszédok bejelentése nyomán derült fény. Nekik tűnt fel először, hogy a 48 éves vadász egy ideje már nem mutatkozik otthonánál. A rendőrök az erdőszéli házának egyik szobájában bukkantak rá a férfi holttestére, aki letolt gatyával feküdt az ágyon. A nyomok alapján egy kis kaliberű fegyverrel lőtték fejbe. A helyszíni szemle során az is kiderült, hogy gyilkosa feltehetően magával vitte három – két dupla csövű sörétes és egy golyós – vadászfegyverét, valamint zöld színű Lada Niváját.

A rendőrök jelentős erőket mozgósítottak az elkövető felkutatására, és több tucat tanút hallgattak ki, de a nyomozás holtpontra jutott. Az aktát azután porolták le, hogy a közeli erdőben dolgozó munkások 2010-ben megtalálták az egyik elásott puskát. Kiderült, a fegyver az akkor már tizennégy éve halott vadászé volt. A rendőrök ezután újra megvizsgálták a korábban rögzített nyomokat, majd sikerült egy főre leszűkíteniük a lehetséges elkövetői kört.

F. Rajmundot idén június 16-án fogták el Somogy megyei otthonában. A férfi meg sem lepődött, amikor megjelentek nála a rendőrök, tényfeltáró beismerő vallomást tett. A gyilkosság idején 18 éves gyanúsított elmondása szerint később áldozatával 1995-ben ismerkedett meg. A vadászat iránti szenvedélyük hozta össze őket, később pedig az egymás iránt érzett vonzalom miatt kezdtek találkozgatni.

Április 5-én éppen vacsoráztak, amikor a vadász olyan szexuális vágyát akarta vele kielégíteni, amire ő nem nem volt hajlandó, ezért összevesztek egymással. A vita annyira elfajult, hogy a fiatalember egy légfegyverből átalakított puskával fejbe lőtte barátját. Mielőtt elhajtott áldozata terepjárójával, magához vitte videomagnóját és három vadászfegyverét, hogy az esetet betörésnek állítsa be. A járművet később alkatrészeként adta el.

F. Rajmund – aki az emberölés óta közel öt évet töltött a rácsok mögött lőfegyverrel visszaélés és fegyvercsempészet miatt – a kihallgatása során előbb beismerte, azután tagadta a lövést, és egy társára vallott, majd módosította vallomását. A második verzió szerint 19 éves társával előre kitervelték, hogy egyik éjjel bemennek a vadász házába, összeszedik az értékeket, majd lelépnek, és ha a sértett megzavarja őket, gondolkodás nélkül lelövik. Szembesítésük után azonban a férfi visszavonta vallomását, ismét azt állítva, hogy egyedül követte el az emberölést.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő F. Rajmunddal szemben a rendőrség emberölés megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést.