A 35 éves Cs. Zoltán és 24 éves párja, P. Nikoletta a legjobb szállodákba jelentkezett be. Nagyokat wellneszeztek, jókat ettek-ittak, majd fizetés nélkül távoztak, hogy aztán valahol máshol újrakezdjék az egészet. A heol.hu szerint a dőzsölésért most nagy árat kell fizetniük: egyebek mellett nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellenük.

A nyírségi pár azután kezdett az ingyenélésbe, hogy 2013 elején mindketten elvesztették a munkahelyüket, és az albérletüket. A lebukást úgy próbálták elkerülni, hogy kitalált álneveken, valótlan személyi adatokkal jelentkeztek be a recepción.

Elsőként 2013 februárjában a Szépasszony-völgyet célozták meg, ahol hat napig élvezték egy szálloda vendégszeretetét, majd a több mint 160 ezer forintos számlát hátrahagyva távoztak. Márciusban szintén a völgyben szálltak meg egy hotelben. Ott 130 ezer forintot nem fizettek ki.

Legközelebb Sopronból, majd Sárvárról lógtak meg a 165 ezer, illetve a 90 ezer forintos számla mellőzésével, majd öt napra egy hévízi gyógykúrára mentek. Ekkor már annyira belelendültek a dőzsölésbe, hogy különféle fitnesz-szolgáltatásokat is kértek, sőt a minibárt is kifosztották, de persze a 400 ezres számlából egy forintot sem fizettek ki.

Ezután Siófokon és Vonyarcvashegyen okoztak félmilliós kárt, majd egy híres tapolcai szállodát húztak le negyedmillióval. Áprilisban Lillafüreden nem fizettek ki 330 ezer forintot a szállásáért, hogy aztán Noszvajon és Felsőtárkányon lébecoljanak, összesen 750 ezer forintos számlát csinálva.

A pár abban bízhatott, hogy a hatóságok külföldön biztosan nem akadnak a nyomukra, mert a nyáron még nagyobbat álmodtak, Andalúzia napsütötte tengerpartjára utaztak. Nagyot kellett csalódniuk: a spanyol rendőrség a nemzeti körözés alapján elfogta őket. Hazaszállításukat követően pedig a bíróság mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte.

Az Egri Járási Ügyészség Cs. Zoltánt és P. Nikolettát nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, több rendbeli, részben folytatólagosan megvalósított csalás bűntettével, illetve több rendbeli, részben folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Ha bűnösnek találják őket, akár 5 évre is a rácsok mögött találhatják magukat.