Ágyneműtartóban bujkált a rendőrök elől a szőnyeges gyilkos Sz. Pál

2015.10.14. 11:28

A Zsaru Magazin szerint szülei házában, az ágyneműtartóban bujkált a rendőrök elől a 32 éves Sz. Pál, aki a gyanú szerint megölte ismerősét, holttestét egy szőnyegbe csavarta, majd egy kalocsai ház fészerében ásta el.

A 39 éves fővárosi nőt először volt férje kezdte keresni, de telefonon nem tudta elérni, és autóját sem találta, ezért augusztus 21-én bejelentette az eltűnését a rendőrségen. Az ügyben közigazgatási eljárás indult. A fordulópont akkor jött, amikor a férfi kiadta egyik ismerősének azt a Népszínház utcai lakást, ahol korábban volt neje élt. Az új lakó beköltözésekor ugyanis nyomokat vett észre a lakásban, ezért értesítette a rendőrséget.

A helyszíni szemlén vérszennyeződéseket találtunk, amelyek súlyos bűncselekmény elkövetésére utaltak. Emellett feltűnt, hogy a lakásból hiányzik az egyik nagy méretű szőnyeg. Szeptember 1-jén nyomozást rendeltünk el emberölés bűntettének gyanúja miatt. Feltérképeztük a nő kapcsolatrendszerét, szokásait, ezek alapján rekonstruáltuk az eltűnését megelőző napokat. A tanúvallomások alapján az asszony ismeretségi köréből kiemelkedett a kalocsai Sz. Pál, eltűnése előtt vele látták a nőt, egyre inkább rá összpontosítottunk. Ráadásul az asszony kocsiját szeptember 1-jén megtaláltuk Kalocsán. Szeptember 2-án körözést adtunk ki Sz. Pál ellen. Tudtuk, a férfi családtagjai és rokonai is Kalocsán élnek, szeptember 11-én két tetemkereső kutyával átvizsgáltuk Sz. Pál szüleinek portáját, és az udvaron 60-70 centiméter mélyre elásva megtaláltuk a szőnyegbe csavart holttestet. A halottszemle és a későbbi igazságügyi szakértői boncolás során bebizonyosodott, az eltűntként keresett nő bűncselekmény áldozata lett

– idézte fel Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának megbízott vezetője.

A rendőrök ezután többször keresték rokonainál a bujkáló Sz Pált. Végül szeptember 30-án délután, egy visszatérő ellenőrzés során szülei házában, egy ágyneműtartóban találták meg a férfit, akit elfogtak. Sz. Pállal szemben emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság október 2-án elrendelte előzetes letartóztatását.