Sokáig senkinek nem tűnt fel, hogy Krisztián csaknem fél órája eltűnt, pedig a romos somogyszili házban három család is él. A két és fél éves kisgyerek holttestét három és fél óra keresés után az utca egyik szennyvízaknából emelték ki szerda este. 

Nagyjából fél óra után vette észre a család, hogy Krisztián nincs meg. Az egész utcában rokonok élnek, mindenki keresni kezdte. Végigjártuk az elhagyott romos házakat, még a kukoricásban is megnéztük, mert először azt hittük, csak elkóborolt. Három és fél órát kereshettük, este fél hétkor találták meg

– mondta a Velvetnek Antal, a család egyik rokona. 

Aztán valakinek feltűnt, hogy a gyerek labdája a nagyjából két és fél méter mély, vízzel teli gödör tetején lebeg. A szakemberek azonnal kiszivattyúzták a mélyedést és megtalálták a kisgyereket. 

A két és fél éves fiú édesanyja a Velvet munkatársának azt mondta, tulajdonképpen nem bízta senkire a gyerekét, hiszen több felnőtt is volt a házban, amikor ő vásárolni indult.

Még láttam, hogy a kisfiam a nagymamájával játszik. Elmentem boltba pelenkát venni, és mire visszaértem már nem volt sehol 

– mondta B. Ildikó, a kisfiú édesanyja.

Csütörtökön kora délután két rendőrautó is érkezett a B. család házához, ahonnan néhány perc után több rokont is autóba ültettek és elvittek, valószínűleg kihallgatni.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.