Tizenkét év börtönt, és a jogi pályától való végleges eltiltást kapott N. Norbert Barna egykori szegedi főbíró a Debreceni Ítélőtáblától – írja a Nol. A hivatali vesztegetés miatt elítélt N. első fokon 10 év börtönt, és 8 év eltiltást kapott, vagyis a jogerős büntetése súlyosabb.

A férfi kenőpénzért cserébe egyes esetekben kedvezőbb ítéletet szabott ki a vádlottakra. Elképzelhető, hogy az a szegedi ügyvéd tett rá terhelő vallomást, aki kétmillió forintot kért és kapott egy félmilliárdos csalással gyanúsított vállalkozótól azért, hogy elintézze az előzetes letartóztatása megszüntetését.

N. Norbert Barnát előzetes letartóztatása után egy ideig házi őrizetben tartották, de újabb és újabb ügyei kerültek elő, így hiába tagadott, előzetesbe vitték ismét. 

Az ügyben az első fokú ítéletet tavaly nyáron hozták, ekkor az eddig említetteken felül több mint hárommillió forint vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben. A törvényszék az ügy másodrendű vádlottját, K. József Gábor bírót a közokirat-hamisítás vádja alól felmentette.