A The Daily Mail szerint a 12 éves guatemalai fiú, Angel Ariel Escalante Perez az iskolából tartott hazafelé, amikor egy helyi banda elkapta őt. Arra akarták rákényszeríteni, hogy gyilkoljon meg egy buszsofőrt, de mivel az apja is ezzel kereste a kenyerét, a bátor gyerek azt felelte, inkább öljék meg. A bandatagok ezért ledobták egy több mint 130 méter magas hídról. Luis Escalante három nappal később talált rá haldokló fiára, akit ekkor tarthatott utoljára a karjaiban.

Amikor a gyerek nemet mondott a hat fős bandának, felajánlották neki: döntse el, hogyan akar meghalni. Vagy egy macsétával szúrják le, vagy ledobják egy hídról. Angel Ariel Escalante Perez az utóbbit választotta. Elrablói ezután elhurcolták a guatemalavárosi Incensio hídhoz, és a mélybe lökték. A fiú a csodával határos módon túlélte a 130 méteres esést. Azért maradhatott életben, mert a sűrű lombú fák felfogták a zuhanás erejét.

A súlyosan sérült gyerek három napig feküdt a híd tövében, mire a keresőcsapatok rátaláltak. Velük tartott az apja is, aki könnyezve rohant oda haldokló fiához, hogy átölelje. Angel Ariel Escalante Perezt kórházba szállították, ahol az orvosok 15 napig küzdöttek az életéért, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni.

„Az apa szerint a fia 72 órára tűnt el, és azt mondta neki, hogy a hat emberrabló azért dobta le őt a hídról, mert megtagadta a buszsofőr meggyilkolását” – erősítette meg Javier Soto, a guetamalai tűzoltóság szóvivője.