Az 50 éves Jacky Sutton a volt BBC újságíróját holtan találták Isztambulban, a repülőtéren mosdójában. A körülmények még nem tisztázottak – írja a BBC. Jacky Sutton az iraki IWPR (Institute for War & Peace Reporting) igazgatója volt, észak-irakba, Irbilbe utazott Isztambulon keresztül.

A Foreign Office megerősítette a lapnak a történteket, és azt is közölték, hogy segítséget nyújtanak a családnak ebben a nehéz időben. 

Jacky Sutton szombaton érkezett meg az isztambuli Atatürk repülőtérre Londonból, és két órát várt a csatlakozására, ami meghiúsult. A helyi média úgy tudja, hogy a nőnek nem volt elég pénze a pótjegyre, majd később holtan találták a vécében. Az ötvenéves nő PhD hallgató volt, az Ausztrál Nemzeti Egyetemen tanult arab és iszlám tanulmány szakon, a kutatásának középpontjában az iraki és afganisztáni női médiaszakemberek álltak. A professzora azt nyilatkozta róla, nemcsak értékes szakember volt, hanem nagyszerű barát és kolléga is. Az iraki intézet korábbi igazgatóját, Ammar Al Shahbandert egy autóba helyezett pokolgép ölte meg Bagdadban, májusban.