Az 50 éves férfi még 2013 nyarán részegedett le három ismerősével X. kerületi lakásában. Ekkor jutott eszébe az ötlet, hogy tök jó lenne kicserélni a WC tartályt, és ha már a többiek is ott voltak, megkérte őket, hogy segítsenek neki. A Fővárosi Főügyészség közleménye alapján a férfi azért pöccent be, hogy a művelet nem sikerült.

Az ittas támadó annyira felhúzta magát a kudarc miatt, hogy először szóváltásba keveredett későbbi áldozatával, majd megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte. Rövid idő után ugyan észhez tért, mert elengedte, de aztán újra begurult, mert hiába szólította fel ismerőseit, hogy távozzanak, kérésének csak ketten tettek eleget.

A támadó ekkor újra összeveszett a lakásban maradó ismerősével, és a konfliktust úgy próbálta rendezni, hogy magához vett egy 70 centi pengehosszúságú szamurájkardot, majd nagy erővel vesetájékon döfte. A szúrt seb jelentős vérzéssel járt, ezért cimborája életveszélyes állapotba került. Életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az 50 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség most életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Ha bűnösnek találják, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.