Eltűnése után három nappal egy út mellett, pokrócba csavarva találták meg a Mexikóban meggyilkolt nő holttestét – Galajda Erzsébet rokonai legalábbis így tudják.

A 39 éves nő még augusztus 28-án  tűnt el, egy helyi szórakozóhelyről egy ismeretlen férfival távozott és napokig semmilyen életjelet nem adott magáról. A nő családja a magyar rendőrséghez fordult, mert úgy érezték, a mexikói hatóságok nem tesznek semmit. Galajda Erzsébet holttestét végül augusztus 31-én találták meg, Magyarországon élő rokonait viszont csak múlt héten pénteken értesítették.

Az egész zavaros. A konzul Erzsébet testvérének pénteken azt írta, hogy a kinti rendőrség az eltűnéssel kapcsolatos nyomozás sikertelenségéről értesítette őket, de valószínűleg a hír igaz, és gyilkosság történt. Azóta a konzulátustól nem kerestek. Egyelőre a kint élő barátaitól próbálunk információkat szerezni"

– mondta a Velvetnek Vágányik Julianna, a nő egyik rokona.

Telefonon kerestük a mexikói magyar konzult, de az időeltolódás miatt egyelőre nem értük el. Amennyiben sikerül, posztunkat frissítjük.

Galajda Erzsébet egyébként 15 éve költözött Mexikóvárosba. Szerelmes lett és egy kislánya született, aki most 12 éves. Később ugyan szakított a párjával, de kint maradt, hiszen jóformán minden odakötötte.

Update: Szerda este telefonon elértük a mexikói magyar konzult. Deák Árpád Dávid azt mondta a Velvetnek, tud az esetről, de hivatalos tájékoztatást még ő sem kapott a kinti rendőrségtől és a rokonok beleegyezése nélkül nem is nyilatkozhat. A konzul hozzátette, hogy az ügy miatt már felvette a kapcsolatot a Külügyminisztériummal.