Azt írja a Szoljon, hogy másodfokon a felére csökkentették annak a nőnek a börtönbüntetését, aki 2013 karácsonya előtt nem sokkal megkéselte a 8 éves lányát. Szóval tíz helyett csak öt évet lesz börtönben.

Első fokon idén nyáron „14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében” találták bűnösnek, másodfokon viszont „életveszélyt okozó testi sértésnek” minősítették. Emiatt lesz kevesebbet börtönben, viszont mind az öt gyerekét nevelőszülőknél helyezték el – köztük a legkisebbet is, aki a késelés után született. 

Nyomor

A lap arról is ír, hogy az asszony egy összesen 70 négyzetméteres mezőtúri házban lakott három másik családdal, minden helyiséget egy-egy család lakott. A nő és gyerekei, illetve élettársa  egy 4x3 méteres szobában, amely eredetileg konyha volt.

2013. december 19-én este karácsonyi ünnepség volt az egyik helyi iskolában, amire elment a nevelőapa és két lánygyerek. A 8 éves lány egy papír szélforgót vitt haza az ünnepségről, amivel a testvérei is játszani akartak, de nem adta oda nekik, amiből hangos veszekedés lett. Az anyjuk eleve ideges volt, mert az élettársa nem fűtött be, és a gyerekek folyamatosan civakodtak. 

Végül este 10 körül kalácsot akart adni a gyerekeknek ezért magához vett egy kést, de a gyerekek továbbra is a papírforgón veszekedtek. Úgyhogy kivette a gyerek kezéből a játékot, és odaadta a többieknek. Erre a kislány „megsértődött, rángatta a vállát és morgott magában”, azért az anyja a hátába szúrta a kést. A kislány fájdalmában hangosan sírni kezdett.

A nevelőapának a nő azt mondta, hogy a gyerek az ágyon hagyott ollóba feküdt bele, ezért van vérző sebe. A gyereket a férfi kórházba vitte, ott kiderült, hogy közvetlen életveszéllyel járó, 2-3 hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett, életét csak a szakszerű orvosi kezelés mentette meg.