Emberöléssel vádolják a svájci férjet, aki végignézte, hogy neje belehal a vérmérgezésbe

2015.10.30. 16:19

A Magyarkesziben élő asszonyt 2013 júliusában egy bringás esés miatt kellett megműteni. A kórházi kezelés után otthon folytatta a lábadozást, de idővel annyira legyengült, hogy már nem tudta ellátni magát. Bár sebe elfertőződött és bűzleni kezdett, férje egy hónapon át tétlenül szemlélte szenvedéseit. Az augusztusban gennyvérűségben elhunyt nő halála miatt a férfit vádolták meg emberöléssel.

A vádirat szerint a rendszeresen italozó házaspár húsz éve költözött Magyarkeszire. Az asszony 2013 júliusában esett el kerékpárjával, majd sérülését a dombóvári kórházban műtötték meg. Férje ugyan hazafuvarozta, de már a kontroll vizsgálatra sem vitte el. A nő otthon újra inni kezdett, egészségügyi állapota napról napra csak romlott. Rövid idő alatt annyira legyengült, hogy képtelen volt ellátni magát. A jobb könyökén lévő sebet azonban sem ő, sem férje nem kezelte megfelelően, ezért a műtéti terület felülfertőződött, gyulladásos folyamat indult el, és testszerte felfekvések alakultak ki rajta.

A férfi tisztában volt vele, hogy alkoholista felesége sebe elfertőződött és bűzlik, de nem hívott hozzá orvost. Az asszony végül augusztus 8-án vesztette életét a műtéti seb felülfertőzése következtében kialakult gennyvérűségben.

A haláleset miatt a férjet emberölés bűntettével vádolták meg. A Szekszárdi Törvényszéken pénteken szakértők meghallgatásával folytatták a büntetőper tárgyalását. Azt még nem tudni, hogy az ítélet mikor születhet meg az ügyben.