DSC 4872

Nyáron is ugrottak a Merényi zárt osztályáról

2015.11.02. 15:21

Nyáron is kiugrott egy beteg a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályáról, ő viszont meghalt – értesült az Index. A férfi a második emeletről vetette ki magát, akárcsak az a beteg, aki múlt szombaton délelőtt ugrott.

A férfi augusztusban rúgta be a kulcsra zárt nővérszoba ajtaját, ennek a helyiségnek nem volt rács az ablakán, így könnyedén ki tudott ugrani. Szombaton a rács sem nagyon akadályozta meg a beteget abban, hogy ugorjon. A 35 éves férfi szökni akart, ezért az ápolók leszíjazták, de kiszabadította magát, amíg orvost hívtak hozzá.

Az orvos értesítése alatt a beteg – eddig nem tisztázott módon – kiszabadította magát a rögzítésből, és a rácsos bukóablak technikailag nem rácsozható felső részéhez felmászva, az üveget is kitörve, kiugrott az ablakon

– válaszolta korábban a Velvetnek Müller Péter, orvosigazgató, aki hozzátette: belső vizsgálatot indítottak az eset miatt.

A férfinak eltört több bordája és a combcsontja. Az intenzív osztályra került, de állapota stabil. Múlt héten kedden, ugyanezen az osztályon egy 68 éves férfi az ágyráccsal verte halálra 86 éves társát.

Az augusztusi eset miatt kerestük a kórházat, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.