A 34 éves soproni férfi egy gyár területén bukkan rá a rozsdás gránátokra, és valamiért jó ötletnek gondolta, hogy azokat anyja lakásában pakolja ki díszként. Az asszony viszont nem igazán értékelte a sajátos dekorációt, ezért megpróbált megszabadulni a robbanószerektől. Előbb a Katasztrófavédelem épületébe, majd onnan a Sopron Rendőrkapitányságra vitte a gránátokat, méghozzá egy szatyorban – derül ki a police.hu híréből.

A 25 centiméter hosszú, feltehetőleg II. világháborús gránátokat a rendőrök lefoglalták, majd értesítették a Készenléti Rendőrség munkatársait. A tűzszerészek megállapították, hogy az egyik 20 milliméter átmérőjű tüzérségi lövedék robbanóanyagot és gyújtószerkezetet tartalmazott, ezért azt szakértői vizsgálatra elszállították. A további két aknavető gránáttest, illetve egy tüzérségi lövedék hatástalan állapotban volt.

A szatyros akciónak köszönhetően az asszony fiával szemben robbanószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók átkutatták a férfi tartózkodási helyét is, de más robbanószert már nem találtak.