A távolról valódi rendőrautónak tűnő kétdimenziós táblát a rendőrök helyezték ki a 76-os út mellé, hogy elvegyék az autósok kedvét a szabálytalankodástól. A jelek szerint valakinek nagyon nem tetszett, hogy emiatt kellett a fékre lépnie. Az életnagyságú táblát már két hete is megrongálták, szombatra virradóra pedig ennél is messzebbre mentek: lenyúlták az egészet.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn délelőtt a táblánál tartott volna sajtótájékoztatót, de így már nem sok értelme lett volna a dolognak, ezért végül jobb híján a kapitányság épületébe hívták az újságírókat.  

„Először október 22-én helyezték ki, de már másnap hajnalra ismeretlenek megrongálták, letépték róla a fóliát, a műanyag táblát pedig eltörve félredobták. Mintegy 20 ezer forintért megjavították és egy fa hátlappal megerősítették a táblát, amelyet múlt kedden raktak ki újra, szombatra azonban már csak az állványzata maradt a helyén”– magyarázta Horváth László, a ZMRFK kiemelt balesetmegelőzési főelőadója.

A rendőrség azért ezt a helyszínt választotta a 160 ezer forint értékű táblának, mert a 76-os főút Alsónemesapáti közelében lévő kanyarjában – főkén rossz időben – rendszeresek a karambolok. Amíg a tábla kint volt, egyetlen baleset sem volt, a lopást követő két nap alatt viszont négy is történt ezen a szakaszon. A történtek miatt a rendőrség vagyon elleni bűncselekmény gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.