A brutális gyilkos Pendleton városának egyik házában mészárolt le egy teljes családot. Nemcsak az ott élő idős házaspárt ölte meg, hanem mindkettőjük anyjával is végzett. A People.com szerint a rendőrségnek egyelőre tippje sincs, hogy ki lehet a tettes, és mi volt az indítéka.

A négyes gyilkosság vasárnap délután történhetett. A négy áldozat, az 59 éves Michael Scott, neje, a 60 éves Cathy Scott, illetve a két édesanya, a 80 éves Barbara Scott és a 82 éves Violet Taylor holttestét hétfőn a feleség lánya fedezte fel, aki látogatóba akart beugrani hozzájuk. Három családtagot a nappaliban lőttek fejbe, míg a negyedikkel a hálószobában végeztek.

"Ami a házban fogadott minket, az különösen erőszakos és brutális volt"

– jegyezte meg Greg Shore halottkém a People magazinnak.

Michael Scott állami alkalmazott volt, Dél-karolinai állami közlekedési hivatalnál dolgozott. A gyilkosság előtt néhány napig szabadságon volt, de vasárnap délután 1 óra körül írt egy üzenetet a főnökének, hogy hétfőn már újra bemenne dolgozni. Mint kiderült, egy rokon 3 óra körül kereste fel a házát, de akkor senkit nem talált otthon.

Mr. Scottnak volt egy vállalkozása is, arannyal és nemesfémekkel foglalkozott, de nem biztos, hogy ennek köze volt a történtekhez. A seriffhivatal minden lehetséges szálat megvizsgál

– tette hozzá a halottkém, aki szerint ebben az esetben az volt a legfurcsább, hogy a négy holttest ellenére a ház makulátlan állapotban volt.

Mivel a tettes nem forgatta fel a család otthonát, a négy áldozatnak valószínűleg nem egy félresikerült betörés miatt kellett meghalnia. Elképzelhető, hogy személyes ügyről lehetett szó. A rendőrség a nyomozás érdekében egyelőre nem közöl további részleteket az esetről.