Az 53 éves vádlott 2012 decemberében végzett az asszonnyal, mert nem tudta elviselni, hogy összejött valaki mással. Előbb mellkason szúrta egy késsel, majd egy baseballütővel verte össze. A férfit a Szegedi Ítélőtábla szerdán emberölés bűntettében találta bűnösnek, és jogerősen 11 év börtönre ítélte.

A nős, háromgyermekes férfi az 1990-es évek elején kezdett viszonyt a nővel. A kapcsolatból 1997-ben közös gyermekük született, akit az asszony egyedül nevelt. A nő 2012 nyarán fogadta be saját otthonába párját, de kapcsolatuk fokozatosan megromlott. Ebben nagy szerepet játszott, hogy miközben a nő hajnaltól estig dolgozott, vezette a háztartást és közös lányukról is gondoskodott, a férfi otthon lazsált, ráadásul italra és játékgépezésre verte el élettársa pénzét.

A párnál egyre gyakoribbak lettek a viták. A férfi többször bántalmazta is az asszonyt, aki 2012 tavaszán új kapcsolatba kezdett. Amikor ezt megtudta a vádlott, megfenyegette a nőt, hogy ha továbbra is találkozik szerelmével, akkor meg fogja ölni.

A gyilkosság december 14-én, egy újabb vita hevében történt. A férfi a konyhából egy kést vett magához, és mellkason szúrta a fotelben ülő áldozatát, majd egy baseball ütővel kezdte csépelni a fejét. Az asszony olyan súlyosan megsérült, hogy nem sokkal később életét vesztette.

A férfi a holttestet egy pokróccal takarta le, a gyilkossághoz használt eszközöket pedig megtisztította és elrakta, majd az egyik melléképület padlásán egy késsel hasba szúrta magát, de ezzel nem okozott komolyabb sérülést. Az asszony holttestét másnap a vádlott és az áldozat közös – akkor 15 éves – gyermeke találta meg.