A két hatvan év körüli férfi csütörtökön este a Normafánál öntött fel a garatra, de egy kicsit túlzásba estek. Budaörsre szerettek volna eljutni, csakhogy belecsúsztak egy hasadékba, ahol egy tüskés bokor képében váratlan akadállyal szembesültek. Végül telefonos segítséget kértek a rendőröktől, ám erős részegségükből fakadóan többszöri nekifutásra sem tudták értelmes szavakká formálni gondolataikat. 

Nem sokkal este 9 óra után a rendőrség Tevékenység Irányítási Központja kérte a segítségünket két idős, erősen ittas, eltévedt túrázó felkutatásához. Az eltűntek telefonon kérték a hatóságok segítségét, de az alkohol hatására csak emlékezetes beszélgetések árán tudtunk információkhoz jutni, amelyek néha valóságosnak tűntek, máskor pedig teljes képtelenségnek. Többször látni véltek dolgokat, de a kommunikációs korlátok miatt gyakorlatilag annyit tudhattunk biztosan, hogy Budaörs és Normafa között, egy hegyen vannak, és látják a Tesco feliratot. Szolgálatunk a Budaörsi Rendőrkapitánysággal közösön speciális járművekkel és gyalogosan szisztematikusan zárta ki a szóba jöhető területeket. Végül hajnali 2 órakor kerültek elő, és rendőrségen tarthattak élménybeszámolót az urak az esti kalandról

írta az esetről Facebook oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A Velvet kérdésére Balázs László szolgálatvezető további részleteket árult el a kalandos éjszakáról. Mint mondta, a szükséglakásban élő 60 év körüli férfiak Normafán érték el az erősen ittas állapotot, majd gyalog indultak Budaörsre, de közben rájuk sötétedett.

A telefonban olyasmiket mondtak, hogy látnak egy repülőszárnyat, és egyebek mellett a Kopasz-hegyet is megjelölték támpont gyanánt, amivel csak az volt a bökkenő, hogy az tök máshol van.

Hiába adták át egymásnak a telefont, olyan részegek voltak, hogy

egyikük sem volt képes értelmesen beszélni. Szinte csak azt tudták elmondani, hogy becsúsztak egy hasadékba, és nem tudnak megmozdulni egy bokor tüskéitől

– idézte fel Balázs László.

Az órákon át a bokorban fetrengő párost hozzávetőleg húsz ember kereste a hegyen, de nem akadtak a nyomukra. A fordulópont hajnali 1 óra körül jött el, amikor a két férfinak sikerült annyira kijózanodnia, hogy rejtett erőtartalékaikat mozgósítva elindultak lefelé, majd egyszer csak besétáltak a rendőrségre.