A Franciaországban született, Tunéziából származó muzulmán Khaled Saadi nyilatkozott a La Belle Équipe teraszán történt végzetes támadásról, ahol két lánytestvérét veszítette el.

"A La Belle Équipe-ben dolgoztam, rengetegen voltak bent és kint a teraszon is.

Fél tíz körül, épp bent voltam én is, amikor a terroristák megjelentek, és elkezdtek lövöldözni mindenkire, akit értek. Kint is, bent is. Egyszerre három ember szülinapját ünnepeltük, köztük a nővéremét.

Szóval a terasz zsúfolt volt, ők meg megöltek mindenkit. A két nővéremet, a barátaimat, a nővérem barátait…

Hason feküdtem a földön, miközben abban reménykedtem, hogy elkerülhetem a golyókat. Amikor hallottam, hogy a lövések abbamaradnak, felemeltem a fejemet, de újrakezdték, így azonnal visszafeküdtem. Az egész körülbelül egy percig tartott, de nekem egy örökkévalóságnak tűnt.

Amikor vége lett, kimentem, és azt láttam, hogy mindenki vérbe fagyva fekszik a teraszon.

Az első dolgom az volt, hogy megkeressem a nővéreimet. Először Halima Saadira találtam rá, ő addigra halott volt.”

A 35 éves Halima Saadi csak egy hétre érkezett Párizsba, a napokban tervezett hazautazni Dakarba, Szenegálba, ahol egyébként élt. Sajnos ő is az áldozatok között volt, a támadások alatt azonnal életét vesztette. Két gyermek édesanyja volt, egy 2 és egy 7 évesé.

A másik nővéremet, Hoddát egy barátnőjével, Sammel vittük át egy közeli étterembe. Ott hagytam őket, hogy visszamenjek a másik testvéremhez. Hodda még lélegzett, így addig Sam megpróbálta ébren tartani őt azzal, hogy beszélt hozzá és megnyugtatta: vele vagyunk.

Mindent megtettek, hogy életben tartsák a nőt, de hiába: pár órával később súlyos fejsérüléseibe belehalt.

Khaled Saadit folyamatosan gyötri a gondolat, hogy miért nem tudott mindenkit megmenteni, és attól sem tud szabadulni, hogy ő miért élte túl a támadásokat, miközben a húgai életüket vesztették. Testvére, a 38 éves Abdullah Saadi így nyilatkozott a történtekről:

„Mindannyian a Föld lakosai vagyunk, így harcolnunk kell egymásért és segítenünk a másikon.

Volt ott fekete, arab, zsidó ember. Mindenkire ugyanúgy támadtak, válogatás nélkül. Szóval mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk”.