A Daily Mail szerint a korábban fehérorosz színekben versenyző olimpiai sprinternő, Julia Balikina műanyag zsákba tekert, mohával eltakart holttestét hónapokkal az eltűnése után egy Minszk környéki erdőben találták meg.

A 31 éves nőnek október 28-én veszett nyoma, keresésébe egy csomó sporttársa is bekapcsolódott. A fehérorosz rendőrség később bejelentette, hogy megölték, és az expasiját, a 28 éves Dmitrij V.-t gyanúsították meg a gyilkossággal. Az építőmunkásként dolgozó férfi elismerte, hogy ő volt a tettes, ugyanakkor azt állította: sajnos elfelejtette, hogy hova rejtette a holttestet. 

A Minszk melletti 30 négyzetkilométeres területet ezután egy 300 fős keresőcsapat fésülte le. Így bukkantak rá az erdőben Julia Balikina műanyag zsákba tekert, mohával eltakart holttestére.

A pár néhány héttel a nő eltűnése előtt szakított véglegesen. A futónő azzal indokolta a dolgot, hogy a férfi egyfolytában csak hazudozott neki. 

Mint a legtöbb nő, ő is családot és gyerekeket akart, de a férfi semmit nem tett ennek érdekében. Még munkája sem volt, Yulia etette és öltöztette. Végül elege lett belőle, ezért sokat vitáztak egymással. Dmitry közben az összes barátjával is összeveszett, és egy vasútállomáson aludt. Yulia sajnálja őt, és nem tudja, mit kezdjen vele

– mesélte egyik barátnője.

A sportolónőnek többen is mondták, hogy ne sajnálja a férfit, mert benne van a pakliban, hogy valami szörnyűséget fog tenni. Az apja is megpróbálta figyelmeztetni, de nem hallgatott senkire. Továbbra is találkozgatott vele.

„Julia bejött az irodámba, és elmesélte, hogy Dmitrij azt mondta neki: ha szakítasz velem, valami olyat fogok tenni, amiért a börtönbe megyek. Ezért sem hiszem, hogy ez egy átlagos bűntény lett volna, ami hirtelen felindulásból történt

– tette hozzá a barátnő.

Ismerősei úgy tudják, hogy a férfi egy kalapáccsal törte be a nő fejét. Egy társa is lehetett, róla azonban szinte semmit nem tudni. A rendőrségnek állítólag van egy térfigyelő kamerás felvétele, ami bizonyíthatja, hogy az illető vele volt a gyilkosság idején.

A londoni olimpián versenyzett

Julia Balikina azután kezdett sportolni, hogy 18 éves korában Ukrajnából Fehéroroszországba költözött. A 2012-es londoni olimpián 100 méteres futásban és 4x100 méteres női váltófutásban indult, majd 2013-ban két évre eltiltották, mert kiderült, hogy doppingolt. Ebben az időszakban edzőként dolgozott.