19 évet kapott a feleségét és lányát megölő Orosz Rambo

2015.11.20. 15:36

Összesen 19 év börtönre ítélte egy orosz bíróság a 61 éves Nikolai Rakossit, aki a médiában csak Orosz Rambóként híresült el - írja a CBS.

Rakossi 2011-ben ölte meg a feleségét és a nevelt lányát Brooklynban, majd egyből Oroszországba menekült. Mivel Oroszország és az USA között nincs kiadatási egyezmény, ezért Rakossi ügyét Oroszországban tárgyalták. Azért csak most született ítélet a háborús veterán katona ügyében, mert a gyilkosság utáni elmenekülése után két évig sikeresen bujkált, mielőtt le tudták volna tartóztatni.

A gyilkosságok után gyakorlatilag egyből ő lett a gyanúsított, miután egy biztonsági kamera felvételen látszott, hogy öt órával a gyilkosság után elhagyja azt a házat, amiben a feleségével éltek. Ekkor a rendőrök már hiába nyomoztak utána, mire meglátták a felvételen, addigra Rakossi már úton volt Oroszországba. A nyomozás szerint a gyilkosság után egyből a Kennedy reptérre ment, és az első géppel elrepült, még mielőtt bárki bármit sejthetett volna - írja a New York Daily News.

Hogy miért gyilkolhatott, azt nem tudni, ahogy az egész esetről nagyon kevés az információ. Az biztos, hogy úgy ölte meg a feleségét egy késsel, hogy abból senki semmit sem hallott a szomszédok közül. Kíméletlen volt és pontos. A nevelt lányának azért kellett meghalnia, mert pont rosszkor toppant be a lakásba. Vele is késsel végzett, ugyanazzal a kegyetlen profizmussal.

Rakossi a gyilkosság idején már 11 éve élt az USA-ban, ahova turistavízummal érkezett. Gyorsan elcsábította a később megölt Tatyana Prikhodkót, feleségül vette, így maradhatott az országban. „A tények arra engednek következtetni, hogy valami sokkal sötétebb, sokkal gonoszabb dolog van a háttérben, mint amit bárki el tud képzelni. Rakossi onnatól kezdve kettős életet élt, hogy az USA-ba érkezett. [...] Senki sem tudja, hogy pontosan mit csinált ebben a 11 évben. Sosem volt állandó munkája, azt mondta, építkezéseken dolgozik” - mondta a Daily Mailnek az Orosz Rambo másik nevelt lánya.

A gyilkosság napján Rakossi közel 20 telefont ereszetett meg Oroszországba, ami azért különöse, mert általában nem telefonálgatott. Az első hívás reggel fél hatkor volt, ezután egészen délután fél háromig szinte folyton vonalban volt. Ekkor tíz perc szünet volt a hívásokban, ebben az időszakban ölte meg a feleségét. Utána folytatta a hívásokat egészen fél négyig, amikor megérkezett a lakásba a nevelt lánya. Itt megint tíz perc szünet volt, amíg megölte a lányát, majd folytatta a telefonálgatást.

A gyilkosságok után pedig elmenekült. Arról, hogy ki Rakossi, és miért gyilkolhatott egyelőre nem tudni többet. A büntetését Oroszországban kell letöltenie.