Szép sorban gyújtotta meg a ház berendezéseit egy nagy eséllyel piromán kislány, akinek annyira jól sikerült az akciója, hogy az épület felső szintje teljesen leégett, írja a beol.hu.

A gyerek múlt pénteken került vissza a pszichiátriáról nevelőszüleihez, hétfőn pedig  majdnem felgyújtotta az egész házat. Nevelőanyja éppen a többi gyerekkel készülődött az iskolába, amikor észrevették, hogy ég az egyik függöny. A kislány bevallotta, hogy ő gyújtogatott, de azt mondta máshol nem próbálkozott.

A lányszobában is elkezdett valami morajlani, robogni, de azt hittem, hogy a kazánházból jönnek a hangok, mert, mint minden reggel, akkor is begyújtottam. Akkor a lányszobában már lángolt az egyik szekrény. Utána mondtam, hogy gyorsan körbe kell nézni, nem ég-e máshol is valami, mert akkor már néhány fiók is égett

– mondta a lapnak a nevelőanya.

De mire a földszinten eloltották a tüzet, addig a kislány már a padláson is járt. Ott is meggyújtott egy-két dolgot, majd bezárta az ajtót, az udvarra ment és röhögve nézte végig, ahogy nevelőanyja próbálja megfékezni a lángokat.