Az egészen bizarr történet színhelye Mallorca, ahol a 36 éves, magát csak Chris fedőnéven azonosító férfi, és 18 éves lánya, Sara a médiát felhasználva akarja visszakapni vérfertőző viszonyukból született kislányukat (és így tulajdonképpen Chris unokáját is), írja a The Local spanyol kiadása.

A férfi állítja, "különleges és szeretetteljes" kapcsolat van közöttük, és felháborítónak tartja, hogy a bíróság ideiglenes állami gondozásba helyezte újszülött gyermeküket az ügyben folytatott vizsgálat idejére.

Itt kell megjegyezni, hogy Spanyolországban a törvény nem bünteti a vérfertőzést abban az esetben, ha az két felnőttkorú állampolgár közös beleegyezésével történik. A pár szerint a bíróság döntése előítéletből született.

Chris szerint ő soha nem volt igazából apja a legidősebb lányának (ugyanis van még neki négy), és a szerelmük pont úgy alakult ki, mint bármelyik hétköznapi kapcsolat. Állítja, hogy volt felesége (Sara anyja) féltékenységből jelentette fel gyermekmolesztálásért.

„Képtelen megérteni a mi kapcsolatunkat, ezért inkább megpróbálja tönkretenni" - panaszkodott.

A 18 éves lány a spanyol lapnak azt is elmesélte, hogy amikor teherbe esett apjától, a hatóságok közölték vele, vagy örökbe adja a babát, vagy beköltözik egy fiatal, egyedülálló anyáknak létrehozott központba, és egyedül neveli a gyereket. Erre ő nem volt hajlandó, ezért a szülése után pár órával elvették tőle e kislányt.

„A legegyszerűbb megoldás persze az abortusz lett volna, de mi meg akartuk tartani ezt a gyereket, mert nem érdekel, hogy az emberek mit gondolnak." - tette hozzá Sara. „Lehet hogy a mi kapcsolatunk szokatlan, de a babának sokkal rosszabb lenne, ha örökbe adnák, vagy egy központban nőne fel."

Egyébként nem csak a volt feleség az egyetlen, aki képtelen megérteni ezt a szokatlan kapcsolatot, a közösségi oldalakon is nagy nyilvánosságot kapott történet ugyanis - törvények ide vagy oda - hatalmas felháborodást váltott ki.