A 34 éves Fredy Armando Valencia előszeretettel szexelt megfojtott áldozatainak hulláival, majd feldarabolt maradványaikat a népszerű turistalátványosságnak számító Monserrate hegynél ásta el – számolt be a Daily Mail. A kolumbiai rendőrség szerint a hajléktalan férfi négy év leforgása alatt legalább 16 emberrel végezhetett így.

Az egykor vegyésznek tanuló Fredy Armando Valencia egy fából és szemétből összeeszkábált viskóban tengette mindennapjait a hegy körüli erdőben. A rendőrök lakossági bejelentésből tudták meg, hogy egy férfi él a természet lágy ölén, de akkor még fogalmuk sem volt, milyen rémtetteket követett el. Erre csak azután derült fény, hogy kimentek a helyszínre, és megtalálták a sorozatgyilkost, aki éppen emberi testrészeket cipelt egy műanyag zsákban.

A Monserrate szörnyetegeként emlegetett Valencia eleinte azt állította, hogy csak önvédelemből ölt, de aztán elismerte, hogy nem ezért végzett áldozataival. Első vallomásában hét nő meggyilkolása szerepelt, amit aztán tizenhatra módosított, mert a rendőrök újabb és újabb holtestekre bukkantak a hegy környékén. 

Mint kiderült, áldozatai jellemzően 18 és 22 év közötti nők voltak, akiket Bogotá egyik drogokról és prostitúcióról híres kerületében cserkészett be. Kábítószert és ételt ajánlott nekik, cserébe pedig azt kérte, hogy kísérjék el – a híradásokban drogtanyaként szereplő – kunyhójába, és tegyenek a kedvére.

"Öt percnyi élvezetet kértem tőlük viszonzásként"

– idézte fel a sorozatgyilkos.

Ha valaki nem teljesítette az óhaját, nagyon csúnyán végezte. Valencia megfojtotta őket, szexelt a hullájukkal, majd feldarabolt maradványaikat műanyag zsákokba pakolta és elásta. Őrizetbe vételét követően a férfi négy holttest helyét mutatta meg a nyomozóknak. A többire már nem emlékezett, saját bevallása szerint ugyanis túlzottan be volt állva a gyilkosságok idején.