Nagyjából minden rekordot megdöntött és a maga 47 rablásával a Viszkis rablót (Ambrus Attilának csak harmincszor sikerült) is lekörözte az a férfi, akit utolsó akciója közben egy bátor nő buktatott le Miskolcon. Cs. Richárd 2007-ben kapott rá a bankrablásra, és 2014-ig gyakorlatilag az egész országot végigrabolta. A férfi ellen most emelt vádat az ügyészség.

Akkor bukott le, amikor tavaly novemberben egy miskolci takarékszövetkezetet akart kirámolni, csakhogy egy nő letépte a fejéről a csuklyát. Erről egyébként egy remek videó is készült, aminek köszönhetően a rendőrök végre azonosítani tudták Cs. Richárdot.

A Fővárosi Főügyészég vádirata szerint Cs. Richárd célpontjai főleg Budapesten voltak, de lecsapott Debrecenben, Nyíregyházán, Veszprémben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Tatabányán, Pécsett, Egerben, Szolnokon, és Miskolcon is. A Velvet információja szerint

a férfi 7 év alatt több mint 50 millió forintot rabolt össze.
 

De a rendőrség hét év alatt sem tudta összekötni a férfit a különböző támadásokkal. Valószínűleg azért sem, mert Cs. Richárd az eltűnés nagy mestere volt. A rablások előtt mindig alaposan felmérte a terepet és a lehetséges menekülő útvonalakat is.

A kiszemelt bankhoz gyalog, tömegközlekedéssel vagy legfeljebb biciklivel ment. Így mire a rendőrök elkezdték lezárni a területet és ellenőrizni az autókat, Cs. Richárd már elmenekült.

Az ügyészség a 38 éves férfit többek között fegyveresen elkövetett rablással, rongálással és más bűncselekményekkel vádolja, amiért akár 22 és fél év fegyházbüntetést is kaphat. Bár a rendőrség eredetileg 49 rablással gyanúsította, az ügyészség végül 47-et írt a számlájára.

Ügyfelem végig együttműködött a hatóságokkal, az összes helyszínen részletesen elmondott mindent. Bízunk benne, hogy a bíróság ezt majd méltányolja a későbbiekben

– mondta a Velvetnek Lichy József, a férfi ügyvédje.