A 49 éves Somogy megyei vádlott levetkőztette, majd erőszakkal „szexuális cselekményre” kényszerítette a 7 éves kislányt, majd 9 éves testvérével is megtette ugyanezt. A férfit a Kaposvári Törvényszék kedden szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek és 9 év fegyházbüntetésre ítélte. 

A vádirat szerint az egyedül élő vádlott jó viszonyban volt a gyerekek családjával. Rendszeresen átmentek egymáshoz, és a munkában is kisegítették egymást. A 7 éves kislány 2014. szeptember közepén is nála játszott. A férfi kártyázás közben kívánta a meg a kiskorút, ezért levetkőztette és erőszakkal szexuális cselekményre kényszerítette. 

Közben megérkezett hozzá 9 éves testvére is, akit szintén erőszakkal vett rá vágyainak teljesítésére. A férfi másnap újra molesztálta a 7 éves kislányt, de az apja szerencsére a gyerek után ment, így tetten érte őt. A szülő felöltöztette és hazavitte lányát, majd feljelentést tett a rendőrségen.

A kétrendbeli szexuális erőszak miatt a vádlott első fokon 12 év fegyházbüntetés kapott. Fellebbezése miatt az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblára került, ami az eljárásban kirendelt szakértői vélemény alapján megállapította, hogy a férfi biológiai értelemben nem közösült a gyerekekkel. A bíróság azt is figyelembe vette, hogy a vádlott a nyomozás során részletes beismerő vallomást tett, ezért büntetését 9 év fegyházra enyhítette.