Hamarosan véget ér a nyomozói munka annak a 17 éves, német lánynak az ügyében, akit otthona közeléből raboltak el, és bár a tettesek azt ígérték, váltságdíjért szabadon engedik, a hatóságok holtan találták meg.

Anneli-Marie R. ügyében két gyanúsítottat azonosítottak és fogtak el: az egyik a 39 éves Markus B., a másik a 61 éves Norbert K. A MOPO24 azt írja, még karácsony előtt elkezdődhet tárgyalásuk a drezdai bíróságon.

Szörnyű részletek

A nyomozás során a rendőrök rekonstruálni tudták, mi történhetett a lánnyal, akit augusztus 13-án raboltak el családja robschützi háza közeléből, és a közeli  Lampersdorfba vitték. Éterrel kábították el, gyorskötözővel szorosan egy székhez rögzítették, és egy csűrben őrizték. Feltehetőleg a következő napon, dél körül halt meg. Ekkor kettesben volt Markus B.-vel, aki egy műanyagzsákot húzott a lány fejére.

A férfi azt hitte, hogy Anneli meghalt, de két órával később magához tért. Úgyhogy újra próbálkozott – ugyanúgy. És a lány újra magához tért. Ekkor azonban a gyanúsított – talán fojtogatással – olyan erősen kipréselte belőle a levegőt, hogy soha többé nem ébredt fel.

Egyelőre nem tisztázott, miért ölték meg a lányt, akiért 1,2 millió eurós (377 millió forint) váltságdíjat kértek, de a tavasz folyamán ez is kiderülhet.