B. József január 16-án halmaji családi házukban vesztette össze 73 éves feleségével, majd egy 61 centi hosszú vascsővel rendezte a vitát. Olyan erővel sújtott le az asszony fejére, hogy az hanyatt esett és meghalt. Az emberöléssel vádolt férfi csütörtökön állt először a bíróság elé.

A police.hu korábbi híre szerint a gyilkosság napján későn éjszaka érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy halmaji család ház bejárati lépcsőjén holtan találták az ott lakó 73 éves asszonyt. A helyszíni szemle megállapította, hogy bántalmazták, vagyis bűncselekmény áldozata lett.

B. József fél napon át azt állította, fogalma sincs, hogy felesége milyen körülmények között vesztette életét. Amikor azonban a nyomozók a ház fészerének tetején megtalálták a véres vascsövet, a férfi végül ellentmondásba keveredett, majd őrizetbe vételét követően beismerő vallomást tett.

B. Józseffel szemben különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette emeltek vádat. A Miskolci Törvényszék csütörtökön kezdte tárgyalni az ügyét.

A mai tárgyaláson a vádismertetést követően a bíróság tanúkat hallgatott ki. A vádlott élt a hallgatás jogával, vallomást nem tett. A bíróság 2016. január 7-én folytatja a tárgyalást szakértők és további tanúk meghallgatásával

– közölte a Velvet kérdésére dr. Csillám Katalin törvényszéki elnökhelyettes, sajtószóvivő.