Szoptatással „gyógyította” a depressziót a keresztény szektavezér

2015.12.12. 12:15

A 63 éves Vanessa Clark egy keresztény szekta vezetője volt, mellette pedig pszichoterapeutaként dolgozott. Az Oxfordshire-i asszony áldozatait – kivétel nélkül nőket – gyakorlatilag a gyülekezeti társai közvetítették neki.

Clark a nők sebezhetőségét használta ki, és agyagyúrt manipulációval vette rá őket szexuális játékokra. A Daily Mail szerint a depressziót például szoptatással kezelte, azt állítva, egy pap által jóváhagyott módszerről van szó, csak az illető pap már hosszú ideje elhunyt, úgyhogy nem tudják megkérdezni.

Clark olyasmiket mondott áldozatainak, hogy

„szopjad a mami tejét”.

Henry James ügyész szerint ezeket a szexuális bántalmazásokat 1996 és 2001 között követte el. A pszichoterapeutának kapóra jött, hogy akkoriban egy keresztény szekta vezetője volt, szolgáltatásait ugyanis hittársai ajánlották későbbi áldozatainak, akiket londoni lakásában fogadott.

Ügyesen manipulálta a nőket

Volt, aki azért kereste fel, mert gyermekkorában zaklatták. A terápia célja elvileg az volt, hogy a páciens újraélje kislánykorát, csakhogy a nőnek közben remegni kezdtek a végtagjai. Ezt Clark úgy értékelte, hogy a teste egy anyát keres, hogy tejjel táplálják.

„Szeretne a baba egy kis tejet?”

– kérdezte tőle Clark, majd a biztonság kedvéért a mellei közé tolta a fejét.

Egy másik, depresszióra panaszkodó betegnek Ádám és Éva bibliai történetével indított, aztán masszírozni kezdte és egyszer csak kikapcsolta a melltartóját. A nő ettől izgalomba jött, mire közölte vele, hogy ne aggódjon, csak a belső babája jön ki, meg amúgy is tökre szüksége van erre. Ezután egy kis talpmasszázs következett, ami azzal végződött, hogy Clark a nő ágyékához nyomta a lábát.

Levélben vallott bűneiről

Szokatlan módszereire azután derült fény, hogy a terapeuta partnere valahogy kapcsolatba került az egyik áldozattal. Az illető eléggé megijedt, mert Clark szexuális erőszakra, gyilkosságra és kínzásra utalgatott a társalgásuk során.

Végül Clark egy levélben vallotta be párjának, hogy a páciensein élte ki szadista vágyait.

Amikor le akart állni, ragaszkodtam hozzá, hogy folytassa. Nem törődtem a sebezhetőségével. Alávetettem őt a szadista vágyaimnak

– utalt egyik áldozatára a levélben. Arról is írt, hogy visszaélt a helyzetével, mert hatalmat akart páciensei felett

Négy év börtönt kapott

Ügyvédje szerint az asszony súlyos személyiségzavarban szenved, de tisztában volt vele, hogy a tettei bűncselekménynek minősülnek, és azóta is bűntudat gyötri. Clark összesen hat nő szexuális zaklatását ismerte el, ami miatt a bíróság négy év börtönbüntetésre ítélte.