A 40 éves Merrick Rogers 1999-ben a saját kardigánjával fojtotta meg a 23 éves Claire Streadert. A rácsok mögül 15 év után szabadult, és valamiért fontosnak tartotta, hogy megossza a világgal a fotót, amin egy korsó sörrel és egy pohár borral a kezében vigyorogva ünnepel – számolt be a Daily Mail.

Az élet nem mindig úgy alakul, ahogy szeretnéd. Akármilyen szarnak is tűnik a helyzet, meg kell próbálnod a legtöbbet kihozni belőle

– írta a Facebookra feltöltött kép mellé a coelhói magasságokat döngető gondolatokat.

Merrick Rogers 1999 májusában Canterburyben iszogatott az anyukával. Claire Streader holttestére másnap a bokrok között bukkantak rá a város egyik parkjában. A férfi következetesen tagadta, hogy köze lett volna a gyilkossághoz. Csak annyit ismert el, hogy tényleg találkozott az anyukával, de saját bevallása szerint idővel elváltak útjaik, majd egyedül piált tovább.

Érvelése azért dőlt meg, mert a rendőrök megtalálták a nyálát az áldozat mellein és fehérneműjén. A bíróság a szexuális erőszak és a gyilkosság miatt életfogytiglan tartó börtönre ítélte, de teljes büntetését nem kellett letöltenie.