A vád szerint G. Balázs többször vásárolt marihuánát a lemezlovas Sztarek Lászlótól, mielőtt 2010 januárjában pécsi lakásában meggyilkolta. A férfit egyszer már felmentette a bíróság, de tavaly ősszel egy börtönben lévő ismerőse ellene vallott. Az új eljárásban a Pécsi Törvényszék hétfőn 18 év fegyházbüntetésre ítélte.

A fiamat semmi nem hozhatja vissza, de legalább némi elégtételt jelent, hogy a tettes végre elnyerte méltó büntetését. Hiába nem jogerős a döntés, biztos vagyok benne, hogy már nem fogja megúszni. A gyilkosnak azonban egy felbujtója is lehetett. Remélem, egyszer őt is felelősségre vonják

– nyilatkozta a Velvetnek Sztarek László édesanyja, Sztarek Éva.

A vádirat alapján G. Balázs 2008-ban ismerkedett meg az ismert DJ-vel. Ettől kezdve többször vásárolt tőle marihuánát, illetve segített összerakni a számítógépét is. A gyilkosság 2010. január 30-án este történt, amikor a vádlott az otthonában kereste fel az áldozatot. A lakásban rövidesen dulakodni kezdtek egymással, miközben G. Balázs felkapta a pulton lévő olajsütőt, majd nagy erővel a lemezlovas arcára sújtott. Sztarek László a földre került, mire a férfi magához vett egy kést, mögé lépett és átvágta a torkát.

A Dj mobilja miatt lett gyanús

A vádlottra azért lett gyanús, mert nála volt az áldozat mobilja. G. Balázs ugyanakkor azt állította, hogy a telefont csak találta, és egészen addig nem tudta, hogy kié volt, amíg bekapcsolta és megnézte a rajta lévő képeket. A Pécsi Törvényszék végül úgy ítélte meg, hogy nem bűnös, ezért 2012 decemberében jogerősen felmentette. A Pécsma.hu korábbi cikke szerint ezután két és fél évig volt szabadlábon, megnősült és gyermeke is született.

A lemezlovas édesanyja a felmentő ítélet után minden követ megmozgatott, hogy a gyilkos ne ússza meg:

Beadványokat írtam és magánnyomozót is fogadtam, szerintem ennek is köszönhető, hogy újratárgyalták az ügyet

Egy rab ellene vallott

A fordulópontot az hozta meg, hogy a bíróság levelet kapott G. Balázs egyik börtönben lévő ismerősétől, aki azt állította, hogy rabolni mentek az áldozathoz.

Drogot akartunk venni tőle, mivel jól ismert, beengedett a lakásba. Amíg én az értékek után kutattam, addig Balázs megölte a konyhában Lacit

– olvasta fel a férfi vallomását a bíró.

Az ügyben hétfőn született újabb ítélet. Sebestyén Ágnes sajtószóvivő kérdésünkre közölte: a bíróság a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és a védő viszont fellebbezett. Az ítélet ezért nem jogerős.