A mugshot, vagyis rabosítási fotó nem az a műfaj, ahol remekművek születnek, hacsak nem a világ legszexibb emberei szegik meg a törvényt. A körözési fotó is hasonló kategória, főleg, ha a hatóság csak körülményesen megszerzett, és kétes minőségű, például egy képernyőről leszedett képet tud felmutatni az illetőről.

Józan ésszel persze azt gondolná az ember, hogy egy bűnöző elemi érdeke, hogy a róla közölt fotó minél rosszabb minőségű legyen, így összezavarva a bejelentésre kész állampolgárok figyelmét, ám Donald Pugh nem így érzi, tudósít a Telegraph.

A 45 éves limai úr - akit több ügy miatt is köröz a rendőrség - annyira feltolta idegre a Facebookra kitett előnytelen képét, hogy nemes egyszerűséggel küldött egy szelfit a hatóságnak.

This photo was sent to us by Mr. Pugh himself. We thank him for being helpful, but now we would appreciate it if he would come speak to us at the LPD about his charges.

Közzétette: Lima Police Department – 2016. január 6.

A limai rendőrök ugyan roppant módon értékelik a  közreműködését, de annak sokkal jobban örülnének, ha inkább személyesen tenné tiszteletét náluk. Az internet népét sokkal jobban meghatotta a dolog, így már saját mém-oldala is van a Facebookon.