Arthur Simson-Kent azt állítja, hogy azért ölte meg élettársát, az EastEnders című brit szappanoperából ismert Sian Blaket, mert súlyos betegsége miatt a nő már amúgy is halálán volt, közös gyerekeiket pedig azért, mert úgy gondolta, hogy jobb ha együtt halnak meg – számolt be a Sun. A férfi a mészárlás után Ghánába szökött, majd hetekig bujkált. A rendőrök szombaton Busua partjainál, a sziklák között bujkálva találtak rá.

A motoros neuronbetegségben szenvedő Sian Blaket és két gyermekét, a 8 éves Zacharyt és a 4 éves Amont december 16-án kezdték eltűntként keresni. A szomszédok három nappal korábban látták őket utoljára. A körözés kiadásának napján a rendőrök Arthur Simson-Kentet is kihallgatták a család erithi otthonában, de akkor még gyanakodtak rá. A munkanélküli fodrász három napra rá szökött a szülőhazájába.

A kertben ásta el őket

Az anya és a két gyermek elásott holttestét három héttel az eltűnésük után, január 5-én találták meg házuk kertjében. A halottkémi vizsgálat alapján halálukat nyaki- és fejsérülések okozták. Ekkor már a rendőröknek is leesett, hogy Kent lehet a gyilkos. Az ügy elég kellemetlen volt a brit rendőrségnek, hiszen gyakorlatilag futni hagyták a tettest.

Ghánában nagyokat bulizott

A férfi Ghánba fővárosába, Accrába érkezett, aztán egy darabig a szülővárosában húzta meg magát, majd az ország dél-nyugati részén lévő üdülővárosba, Busuába utazott. A helyiek szerint a következő heteket vad bulizással töltötte. Egy brit kávézótulajdonos később felidézte, hogy Kent gyakori vendég volt náluk. Elmondása szerint a szilveszteri bulin például úgy táncolt, mint egy őrült, az egyik rokona betegségét pedig marihuánával akarta gyógyítani. A férfi kifejezetten szimpatikus volt neki, ezért elég váratlanul érte, amikor egy londoni barátja átküldött neki egy cikket, amiben azt írták, hogy gyilkosság miatt keresik. Meg is kérte az ismerősét, hogy vegye fel a kapcsolatot a Scontland Yarddal. Ezután több brit nyomozó utazott az országba.

Heroinnal akart öngyilkos lenni

Amikor a rendőrök a helyiek segítségével január 9-én elfogták, Kent éppen a part menti sziklák tövében szürcsölgetett kókusztejet. Csak egy kés és egy kanál volt nála. Korábban állítólag az iPad-jét és az okostelefonját is eladta, hogy egy halálos adag heroint vehessen magának. A férfi a rendőröknek elismerte, hogy lemészárolta a családját, és fikarcnyi megbánást sem tanúsított. Azt mondta, hogy a nő egyébként is meghalt volna, a gyerekkel meg azért végzett, mert úgy gondolta, hogy jobb lesz nekik, ha együtt távoznak el.

A 48 éves férfi már nem sokáig marad az afrikai országban, a hírek szerint bármelyik pillanatban kiadhatják az Egyesült Királyságnak, ahol majd felelősségre vonják tettéért.