Cs. Pétert azzal vádolták, hogy 2013 júliusában egy közös piálást követően három késszúrással ölte meg P. Krisztiánt barátja andornaktályai tanyáján. A férfit a bíróság első fokon felmentette, és csak amiatt marasztalta el, hogy a rendőrök 14 tő kannabiszpalántát találtak egri lakásában. Az ügyet másodfokon a Debreceni Törvényszék tárgyalta, ami csütörtökön helybenhagyta a korábbi ítéletet. Cs. Pétert tehát ártatlannak találtak az emberölésben.

A vádirat alapján P. Krisztián korábban Írországban dolgozott, majd 2013 februárjában költözött vissza Magyarországra családjával. Akkoriban ő is kábítószert termesztett és fogyasztott, ezért megromlott a kapcsolata az élettársával. A konfliktusok miatt a férfi végül különköltözött. Andornaktályán vásárolt egy tanyát, ahová a cimborája, Cs. Péter is többször elkísérte. A páros a gyilkosság napján is együtt italozott. Cs. Péter délután fél 3 körül unta meg a piálást, majd barátja 100 ezer forint értékű biciklijével távozott. A gyilkosság valamikor a következő 15 órában történt.

Háromszor szúrták hátba

A tettes a tanya teraszán háromszor szúrta hátba P. Krisztiánt, aki a kivérzéses sokk következtében a helyszínen életét vesztette. Az elkövető ezután egy takaróval fedte le a holttestet, majd értékek után kutatott a házban, ahonnan az áldozat íjpuskája, nyílvesszői, pénztárcája és iratai tűntek el (és azóta sem kerültek elő). Miután július 4-én felfedezték a gyilkosságot, a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást, majd három nap múlva fogta el Cs. Pétert. A gyanúsított egri lakásából 14 tő kannabiszpalánta került elő, és felmerült, hogy ő nyúlhatta le barátja holmijait, ezért később kábítószerrel visszaélés, valamint kifosztás miatt is vádat emeltek ellene.

Sok körülmény tisztázatlan maradt

Az ügyet első fokon a Egri Törvényszék tárgyalta, ami bizonyítottság hiányában felmentette a férfit az emberölés és a kifosztás vádja alól. A kábítószer birtoklása bűntette miatt viszont 2 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A heol.hu korábbi összefoglalója szerint a felmentő ítéletben közrejátszott, hogy a bűnténnyel kapcsolatban egy csomó kérdés megválaszolatlan maradt. Nem sikerült megállapítani az áldozat halálnak pontos időpontját, nem került elő az elkövetés eszköze és az indíték sem tisztázódott.

Jogerősen is ártatlan

Az ügyész fellebbezése miatt az ügy másodfokon a Debreceni Törvényszékre került, ami az első tárgyaláson, csütörtökön jogerős ítéltet hozott. Mint Fórizs Ildikó szóvivőtől megtudtuk, a bíróság helybenhagyta a korábbi döntést. Ennek alapján Cs. Péter ártatlan a gyilkosságban, illetve a kifosztásban, és csak a nála talált kannabisz miatt kell bűnhődnie.